Σημαντικά Νέα

Ronnie James Dio


O Ronnie James Dio ήταν ένας καλλιτέχνης στο χώρο σχεδόν σαν κανένα άλλο.
Πριν από ένα χρόνο στις 16 Μαΐου 2010 έφυγε από αυτόν τον κόσμο σε ηλικία 67 ετών αφήνοντας πίσω του ένα κενό που δεν αναπληρώνεται.
Ένας από τους πιο γνωστούς vocalists στο χώρο του heavy metal, με χαρακτηριστική χροιά φωνής και ένας από τους πιο ενδιαφέροντες ανθρώπους, ο Ronnie ξεκίνησε την καριέρα του το 1957 στην Ν. Υόρκη με το γκρουπ The Vegan Kings (!)
Έγινε ευρύτερα γνωστός το 1969 με το θρυλικό συγκρότημα Elf, ανοίγοντας τις συναυλίες των Deep Purple, κάνοντας πολύ κόσμο να απορήσει για αυτή την επιβλητική φωνή που έβγαινε από ένα τόσο κοντό άτομο.
Ο Richie Blackmore, τότε στους Deep Purple, ξεχώρισε αμέσως το «διαμάντι» που λέγονταν Ronnie και αφορμή έψαχνε, έφυγε από τους Purple και κάνοντας το δικό του συγκρότημα με τον Dio στα φωνητικά: Rainbow ή πιο σωστά Richie Blackmores Rainbow (είπε κανείς τίποτα για εγωισμό;).
Μετά  από πολλά επιτυχημένα album με τους Rainbow, και αφού είδε ότι ο Blackmore είχε κάνει το συγκρότημα σαν τα μούτρα του, το 1979 προσχώρησε στους Black Sabbath αντικαθιστώντας τον Ozzy, θα έλεγα με απόλυτη επιτυχία (έτσι αναζωογονούν ένα συγκρότημα, ακούς Richie?)
Με τους Sabbath ηχογραφεί μερικά από τα σημαντικότερα album του metalHeaven and HellThe Mob Rules.
Κάποιες «καλλιτεχνικές διαφορές» με τους υπόλοιπους Sabbath τον ανάγκασαν να πάρει τους δρόμους και να φτιάξει το δικό του συγκρότημα το 1982DIO.
To παρθενικό album των DIO Holly Diver”έγινε αμέσως ένα από τα σημαντικότερα του metal περιλαμβάνοντας ύμνους όπως το ομώνυμο κομμάτι και το “Rainbow in the dark”.
To νερό είχε μπει στο αυλάκι, και ο Dio με το προσωπικό του συγκρότημα μας χάρισε 22 χρόνια μεταλλικών στιγμών, παραδίδοντας μαθήματα metal και ήθους.
Ένας μεγάλος καλλιτέχνης, ένας σπάνιος άνθρωπος.
Farewell Ronnie…