Σημαντικά Νέα

Crimson Glory Tribute

Οι Crimson Glory είναι ένα από τα σπάνια εκείνα συγκροτήματα που χωρίς να γίνουν πασίγνωστα στο χώρο άφησαν τη σφραγίδα τους.

Δημιουργήθηκαν το 1982 στη Florida των ΗΠΑ με το όνομα Beowulf από τους κιθαρίστες John Drenning και Ben Jackson, μαζί με τον μπασίστα Jeff Lords και τον drummer Dana Burnell. Ψάχνοντας για τραγουδιστή θυμήθηκαν και τον συμμαθητή του Lords, τον Midnight (κατά κόσμον John Patrick McDonald).

Τους πήρε σχεδόν 4 χρόνια για να βρούνε τον προσωπικό τους ήχο και να κυκλοφορήσει το 1986 το ομώνυμο πρώτο τους album.


Συνεχίζοντας το image του εξωφύλλου αυτού του δίσκου, εμφανιζόντουσαν στη σκηνή και στις φωτογραφίσεις με μεταλλικές μάσκες.


Το ντεμπούτο τους περιέχει σχεδόν εξ΄ολοκλήρου μεταλλικά "διαμάντια" όπως:

"Valhalla" http://www.youtube.com/watch?v=rTeoLHN8mek

"Azrael" http://www.youtube.com/watch?v=pVATeDHg6WQ

"Queen of the masquarade" http://www.youtube.com/watch?v=EaBcKfc3cH8

"Lost reflection" http://www.youtube.com/watch?v=pdwNlvCj87U

Η επόμενη τους δουλειά τους καθιέρωσε στο χώρο, όντας ένα συμπαγές μεταλλικό αριστούργημα. Όταν κυκλοφόρησε το "Trascendence" κέρδισαν την αναγνώριση που τους άξιζε και εδραιώθηκαν ως progressive metal σχήμα.Δίσκος αυτός περιέχει "ύμνους" του metal που δεν απαριθμούνται, παρακαλώ αγοράστε τον.

Μόλις τελείωσε η περιοδεία του "transcedence" οι Ben Jackson και Dana Burnell αποχώρησαν από το συγκρότημα. Αυτό ανάγκασε τους υπόλοιπους να προσλάβουν τον Ravi Jakhotia ως drummer και να συνεχίσουν ως 4 άτομα.

Ο ήχος τους άλλαξε δραματικά, καθώς πλέον το βάρος έπεσε στα ντραμς και όχι στις κιθάρες, με μια δόση hard rock και κυκλοφόρησαν το επόμενο album το 1991 "strange and beautiful". Αυτή η κυκλοφορία ήταν πολύ κατώτερη των προσδοκιών, δεν χρειάζεται να ειπωθεί τίποτα άλλο.

Πριν την έναρξη της περιοδείας ο Midnight αποχώρησε επίσης, και μπήκε σε κατάσταση "αυτοεξορίας" για περισσότερο από μια δεκαετία.

Οι εναπομείναντες προσέλαβαν ως τραγουδιστή τον David van Landing, πήγαν στην Αριζόνα για να ανακαλύψουν το νόημα της ζωής και τα θαυματουργά μανιτάρια, και κυκλοφόρησαν κάνα δυο άλμπουμ με άλλο όνομα.

Σε κάποια φάση ο Drenning αποφάσισε να ξαναγυρίσει στην Florida και να ενεργοποιήσει τους Crimson Glory. Έτσι, με τον Wade Black στα φωνητικά, κυκλοφόρησε το "Astronomica" το 1998. Κατόπιν πάλι ο καθένας τράβηξε το δρόμο του για αρκετό καιρό. Είχα την δυνατότητα να τους δώ live σε αυτή την περιοδεία μαζί με τους Kamelot και τους Evergrey. Οι εντυπώσεις μου από τη συναυλία δεν είναι και οι καλύτερες, ιδίως από τον Wade Black που αποδείχτηκε λίγος για να αντικαταστήσει τον Midnight.

To 2005 αφού οι οπαδοί έδειχναν για πολύ καιρό ενδιαφέρον για reunion, το κλασσικό lineup των Crimson Glory, συμπεριλαμβανομένου του Midnight, ενώθηκε και υπέγραψε στην Ελληνική (!) Black Lotus Records για κυκλοφορία νέου δίσκου και DVD. Χαράς ευαγγέλια λοιπόν για τους οπαδούς, εμού συμπεριλαμβανομένου. Ανακοίνωσαν συναυλία στην Ελλάδα στα πλαίσια του Rockwave festival και τσίμπησα το εισιτήριο περιμένοντας.

Η συναυλία ήταν απογοητευτική! Ο Midnight είχε δυστυχώς μεγάλο πρόβλημα (αλκοολισμού;) και φάνηκε σαν μια σκιά του παλιού του εαυτού, συμπαρασύροντας τους άλλους στη λήθη. Έβλεπα στο πλάι της σκηνής τον Drenning να τραγουδάει τα λόγια του Lost Reflection και να ζεί σε άλλες εποχές, και ταυτόχρονα τον Midnight να μην θυμάται ούτε τα λόγια ούτε καν ποιος ήταν (a drunken arsehole, όπως ψιθύριζε).


Το 2007, αφού είδαν ότι δεν βγάζει πουθενά, απομάκρυναν τον Midnight και για να επιβεβαιωθεί η γκαντεμιά τους, χρεοκόπησε η Black Lotus και έμειναν με το... album στο χέρι.

Τράβηξε πάλι ο καθένας το δρόμο του και το πράγμα έμεινε έτσι. Συγκεκριμένα ο Drenning αποφάσισε να γυρίσει στο κολέγιο για να σπουδάσει ακτινολόγος, γιατί αν περίμενε από τη μουσική...

Στις 8 Ιουλίου του 2009 ο Midnight έφυγε από τη ζωή εξαιτίας ενός ανευρύσματος στο στομάχι. Ταλαιπωρημένος άνθρωπος, με μια ταλαιπωρημένη ζωή.... R.I.P.

Τα τελευταία νέα που μάθαμε για τους Crimson Glory ήταν ότι τον Απρίλιο του 2010 συμπεριέλαβαν στο συγκρότημα τον - μάλλον άγνωστο - Todd La Torre και σχεδίαζαν συναυλίες και ίσως νέο υλικό.

Ο La Torre σαν τραγουδιστής (γιατί ήταν ντράμερ για 20 χρόνια!) από το λίγο που τον έχω ακούσει είναι πολύ κοντά στις δυνατότητες του μακαρίτη του Midnight, προφανώς χωρίς τα προβλήματα που ταλαιπωρούσαν τον τελευταίο.


Ο Απρίλιος του 2011 έχει βρει τους Crimson Glory να περιοδεύουν στην Ευρώπη σε εορτασμό της 25ης επετείου τους ως συγκρότημα.

Αυτή η περιοδεία θα περάσει και από την Ελλάδα στις 22 Οκτωβρίου στην Θεσσαλονίκη και στις 23 Οκτωβρίου στην Αθήνα. Δεν σκοπεύω να χάσω αυτό το live, το χρωστάω στον εαυτό μου και στις ατέλειωτες ώρες που έχω περάσει με τους δίσκους τους...

http://www.officialcrimsonglory.com/