Σημαντικά Νέα

Sedlec Ossuary


Το οστεοφυλάκιο Sedlec είναι μια μικρή Ρωμαιοκαθολική εκκλησία στην Βοημική πόλη Kutná Hora της Τσεχίας.
Αυτό που το ξεχωρίζει απο τις υπόλοιπες εκκλησίες είναι οτι έχει διακοσμηθεί καλλιτεχνικά με τμήματα 40.000 έως 70.000 ανθρωπινων σκελετών.

Όλα ξεκίνησαν το 13ο αιώνα, όταν ο ηγούμενος είχε σταλεί απο το βασιλιά της Βοημίας στην Παλαιστίνη. Όταν επέστρεψε έφερε μαζί του και λίγο χώμα απο το Γολγοθά το οποίο έριξε στο νεκροταφείο της συγκεκριμένης εκκλησίας. Τα νέα κυκλοφόρησαν, και πολλοί επιθυμούσαν πλέον να ταφουν στο συγκεκριμένο μέρος, κάνοντας το ενα απο τα πιο επιθυμητά νεκροταφεία της κεντρικής Ευρώπης. Βάλτε στην εξίσωση και την πανούκλα (Black Death) που έπληξε την Ευρώπη τον 14ο αιώνα, και σύντομα το Αββαείο γέμισε σκελετούς.

Έχοντας ήδη επεκτείνει το νεκροταφείο και ψάνοντας άλλες λύσεις, το 1870 η αριστοκρατική οικογένεια των Schwarzenberg προσέλαβε τον ξυλουργό František Rint για να βάλει μια τάξη.
Ο Rint είχε την μακάβρια ιδέα να χρησιμοποιήσει τα οστά για να φτιάξει στασίδια, πολυελαίους, θυρεούς και διάφορα άλλα διακοσμητικά στοιχεία και εργα τέχνης. Ο πολυέλαιος, μάλιστα, είναι σχετικά διάσημος διότι περιέχει κάθε οστό του ανθρωπίνου σώματος.

Σήμερα η εκκλησία αποτελεί μεγάλο τουριστικό αξιοθέατο της περιοχής και της χώρας. Ντοκυμαντέρ έχουν γυριστεί εκεί καθώς και ταινίες τρόμου (φυσικά).

Πάρτε μια ιδέα απο τις φωτογραφίες...