Σημαντικά Νέα

Saints Will Conquer!Οι Armored Saint είναι ένα γκρούπ που σχηματίστηκαν το 1982 στο Los Angeles της California.

Αρχικά μέλη υπήρξαν οι αδερφοί Phil Sandoval, Gonzo Sandoval και ο κιθαρίστας David Prichard, με τον τραγουδιστή John Bush και τον μπασίστα Joey Vera να ακολουθούν.

Το 1983 κυκλοφορούν το πρώτο τους EP και το 84 το ντεπούτο τους March of the saint, οπου το MTV τους έκανε και γνωστούς με το single "Can U deliver?" (O ύμνος των απανταχού ντελιβεράδων?!).

Επόμενη κυκλοφορία το εξαιρετικό Delirious Nomad, και ο κιθαρίστας Sandoval φεύγει απο το γκρούπ, αφήνοντας τους υπόλοιπους τέσσερις να ηχογραφήσουν το Raising Fear.

Το πρώτο live album τους Saints will Conquer τους βρίσκει με τον Jeff Duncan ως κιθαρίστα και μέλος έως σήμερα.

Κατα τη διάρκεια της ηχογράφησης του επόμενου δίσκου ο David Prichard διαγνώστηκε με λευχαιμία και πεθαίνει πρίν το τέλος της παραγωγής του Symbol Of Salvation. O Phil Sandoval επιστρέφει στην μπάντα ως αντικαταστάτης του Prichard, ο δίσκος κυκλοφορεί και γίνεται μεγάλη επιτυχία, αφιερωμένος στην μνήμη του Prichard.
Ακολουθεί επιτυχημένη περιοδεία, στο τέλος της οποίας ο John Bush δέχεται την πρόταση που του έγινε απο τους Anhtrax, θεωρώντας οτι δεν υπήρχε μέλλον στους Armored Saint. Οι υπόλοιποι Saints δεν ήθελαν να συνεχίσουν και η μπάντα διαλύθηκε.

Το 1999, με τους Anthrax σε προσωρινή "ανάπαυση" ο Bush και o Vera επανασχηματίζουν τους Armored Saint κυκλοφορώντας το 2000 το album Revelation.

Στο μεταξύ οι Anthrax δεν μπορούσαν να αποφασίσουν πως θα συνεχίσουν και το 2005 άλλαξαν σύνθεση με τον Bush να μένει εκτός.

Το 2006 νέα περιοδεία ξεκίνησε για τους Armored Saint, και το 2010 κυκλοφόρησε ο νέος δίσκος τους La Raza (!) με το μέλλον να διαγράφεται καλό για αυτούς.

Δισκογραφία

1983 Armored Saint EP
1984 March of the Saint
1985 Delirious Nomad
1987 Raising Fear
1988 Saints Will Conquer
1991 Symbol of Salvation
2000 Revelation
2001 Nod to the Old School
2010 La Raza

http://www.armoredsaint.com/