Σημαντικά Νέα

I fought deceivers, I conquered evil


Οι Virgin steele είναι ένα συγκρότημα προερχόμενο από τη Νέα Υόρκη, με έτος έναρξης το 1981.

Η μουσική τους συνοψίζεται και χαρακτηρίζεται ως "Βαρβαρικός Ρομαντισμός" από τον τραγουδιστή και ιδρυτικό μέλος David DeFeis.
Πολλά τραγούδια τους ασχολούνται με τη μυθολογία και αρκετά με την Ελληνική μυθολογία, όντας συνήθως concept albums.

Στην αρχή της δεκαετίας του 80 ο κιθαρίστας Jack Starr και ο drummer Joey Ayvazian κάνοντας auditions για τραγουδιστή, κατέληξαν μετα απο 40 άτομα στον David DeFeis, γνωστό του Joey. Με ένα setlist που περιλάμβανε το "No Quarter" απο Zeppelin, το "Child In Time" και "Catch the Rainbow" o DeFeis εντυπωσίασε τους υπόλοιπους και ερχόμενος στο συγκρότημα έφερε μαζί του τον μπασίστα Joe O'Reilly.

Το ντεπούτο τους έγινε το 82 με το τραγούδι "children of the storm" που συμπεριλήφθηκε στη συλλογή "U.S. Metal Vol. II". Οι εντυπώσεις ήταν ιδιαιτέρως θετικές, εφ' όσον έλαβαν γράμματα από τους νέους τότε και εντυπωσιασμένους Metallica και Queensryche.

Το 1983 ακολούθησε το δεύτερο album Guardians Of The Flame με τον Starr να φεύγει και να πουλά τα δικαιώματα του ονόματος στον DeFeis.

Με τον Edward Purisno στην θέση του Starr ηχογραφούν το τρίτο album  Noble Savage.
Μέχρι σήμερα αυτός ο δίσκος θεωρείται άπω τους σημαντικότερους του epic metal. 

Μετα απο μια περιοδεία με τους Manowar ηχογραφούν το Age of Consent, που υπήρξε μια εμπορική αποτυχία. Η περίοδος αυτή συνέχισε να είναι δύσκολη καθώς η δισκογραφική τους έκλεισε και ο Joe O'Reilly έφυγε.

Το 1993 με τον Rob DeMartino ως μπασίστα κυκλοφορούν το Life Among the Ruins, που πλέον θύμιζε περισσότερο Whitesnake και Hard Rock παρά epic καταβολές. Οι οπαδοί δεν ενθουσιάστηκαν, καθόλου.

Ακολουθεί ένα χρόνο μετά η επιστροφή στις ρίζες και το The Marriage of Heaven and Hell Part I, μελωδικό επικό metal. Μετά από περιοδεία συνεχίζουν με το The Marriage of Heaven and Hell Part II, στο ίδιο στύλ. Η τριλογία κλείνει τον Μάρτιο του 1998 με το Invictus.

Στα έτη 1999 και 2000 το συγκρότημα κυκλοφόρησε μια metal opera (?) με τα album The House of Atreus Act I και The House of Atreus Act II, με σκοπό να παιχτούν από ηθοποιούς σε θέατρα και η θεματολογία ήταν γύρω απο την "Ορεστιάδα" του Αιχύλου (Μιλάμε το έχασαν!).

Τον Σεπτέμβριο του 2006 μετα απο 6 χρόνια κυκλοφόρησε το Visions of Eden, αυτή τη φορά με αναφορές στη "Χριστιανική Μυθολογία" (δεν σχολιάζω).

Τον Οκτώβριο του 2010 κυκλοφόρησε το πιο πρόσφατο τους album The Black Light Bacchanalia, με το μέλλον να είναι πλέον μη προβλέψιμο.