Σημαντικά Νέα

Queen of the ReichΟι Queensrÿche είναι ένα συγκρότημα progressive heavy metal προερχόμενο από το Bellevue της Washington με χρόνο έναρξης το 1981.
Οι κυκλοφορίες τους μέχρι στιγμής περιλαμβάνουν 8 studio album, και αρκετά EP.

Η Ιστορία της μπάντας ξεκινά τη δεκαετία του 80 οταν ο κιθαρίστας Michael Wilton και ο ντράμερ  Scott Rockenfield υπήρξαν μέλη της μπάντας Cross+Fire παίζοντας διασκευές Iron Maiden και Judas Priest. Στο lineup τους πρόσθεσαν τους Chris DeGarmo και Eddie Jackson, αλλάζοντας το όνομα τους σε The Mob. Ως τραγουδιστή ήθελαν να έχουν τον Geoff Tate ο οποίος τότε ήταν μέλος των Babylon, και με τον οποίο ηχογράφησαν το πρώτο τους demo.
Με την ανέλπιστη επιτυχία του πρώτου EP "Queen of the Reich" ο Tate πείστηκε και έγινε μέλος τους, παράλληλα με την αλλαγή του ονόματος τους σε  Queensrÿche.
Μετά από μια μίνι περιοδεία για υποστήριξη του EP, αναχωρούν για Λονδίνο και ηχογράφηση του πρώτου πλήρη δίσκου τους που κυκλοφορεί το 1984 με τίτλο The Warning. Ο δίσκος είχε αρκετά progressive στοιχεία και έγινε μέτρια εμπορική επιτυχία.
Ακολουθεί το 1986 το Rage for Order, οπου προστέθηκαν πλήκτρα και υπήρχε μια διάθεση στο image του glam metal.
Το 1988 κυκλοφορεί ο σημαντικότερος τους δίσκος Operation: Mindcrime, ενα concept album που ηπήρξε μια εμπορική και κριτική επιτυχία. Το θέμα του δίσκου περιστρέφεται γύρω από έναν εθισμένο στα ναρκωτικά που του γίνεται πλύση εγκεφάλου και αναλαμβάνει εντολές δολοφονίας από μια κρυφή οργάνωση.
Η κυκλοφορία το 1990 του Empire, τους βρίσκει στο απόγειο της εμπορικότητας τους με την μπαλλάντα Silent Lucidity να είναι πολλές εβδομάδες στο top ten. H επακόλουθη περιοδεία τους είναι άκρως επιτυχημένη και τελειώνοντας τη χρειάστηκαν πολύ καιρό ξεκούρασης.
Το 1994 κυκλοφορεί το Promised Land, που αντανακλά τα προβλήματα και τη σκοτεινή διάθεση στο συγκρότημα την εποχή αυτή και υπήρξε σχετική αποτυχία.
Το επόμενο τους album Hear in the Now Frontier, του 1997 είχε ανάμεικτες  αντιδράσεις από κοινό και κριτικούς. Ο Tate αρρωσταίνει βαριά και η δισκογραφική τους πτωχεύει, αναγκάζοντας τους να χρηματοδοτήσουν οι ίδιοι την περιοδεία τους, στο τέλος της οποίας ο Chris DeGarmo αποχωρεί.
Ο DeGarmo αντικαθίσταται απο τον παραγωγό και κιθαρίστα Kelly Gray και στο studio ηχογραφείται το Q2K, το 1999 ( οι "πατάτες" συνεχίζονται).
Το 2003 μπαίνουν ξανά στο studio για την ηχογράφηση του όγδοου κατά σειρά δίσκου με τίτλο Tribe.
31 Μαρτίου του 2006 κυκλοφορεί το Operation: Mindcrime II, το album που δεν κατάφερε ούτε ο Ronnie Dio ως συμμετέχων να σώσει.
Το 2007 βγαίνει δίσκος με διάφορες διασκευές άλλων συγκροτημάτων, το  Take Cover, και περιοδείες συνεχίζονται.
Το 2009, ένας δίσκος με θεματολογία τον πόλεμο και τίτλο American Soldier, κάνει την εμφάνιση του.
Τέλος το 2011 έχουμε καινούργιο δίσκο τον Dedicated to Chaos.
Οτι και να κάνουν τώρα οι Queensrÿche είμαι προκατειλημμένος, το πάθος του Queen of the Reich, δεν βλέπω να ξαναγυρίζει και καμιά φορά ο χρόνος δεν είναι ευγενικός.
Ας  τους ευχηθούμε καλή συνέχεια...