Σημαντικά Νέα

Hard as Steele


Ο Peter Thomas Ratajczyk, γνωστός με το καλλιτεχνικό όνομα Peter Steele ήταν ο τραγουδιστής, μπασίστας και συνθέτης της gothic metal μπάντας Type O Negative. Πρίν τους Type O Negative ήταν στις μπάντες Fallout και Carnivore.

Ως frontman των Type O Negative, ο Steele ήταν γνωστός για την "βαμπιρική" αύρα του, το μεγάλο του ύψος, την βαρύτονη φωνή του και συχνά για το μαύρο χιούμορ του.

Το 1979 δημιούργησε το συγκρότημα Fallout. Το 1982 μετά την διάλυση των Fallout σειρά είχε η δημιουργία των thrash metal Carnivore. Με τους Carnivore οι στίχοι του Steele

ήταν συχνά σκληροί και αφορούσαν την θρησκεία, τον πόλεμο και τον μισογυνισμό. Οι Carnivore κυκλοφόρησαν το ντεπούτο τους το 1985, ακολουθώντας το 1987 το άλμπουμ Retaliation, χρονιά που διαλύθηκαν.

Το 1989 σχηματίστηκαν οι Type O Negative, με τους φίλους Josh Silver, Kenny Hickey και Sal Abruscato. Το συγκρότημα αρχικά χρησιμοποίησε τα όνοματα "Repulsion" και "Subzero" μέχρι να καταλήξει στο τελικό όνομα.

Το ντεπούτο τους "Slow, Deep and Hard" κυκλοφόρησε το 1991, με στοιχεία thrash απο τους Carnivore και doom metal. Οι στίχοι είχαν να κάνουν με φαντασιώσεις εκδίκησης, αυτοκτονίες και λοιπά ευχάριστα θέματα.

Στη συνέχεια έχουμε την κυκλοφορία του Live "The Origin of the Feces", οπου το κοινό ήταν ψεύτικο και υπήρχε μέχρι και μια ψεύτικη απειλή για βόμβα (τι χιούμορ Θεε μου).

Το 1993 έχουμε την κυκλοφορία του "Bloody Kisses". Το άλμπουμ εστιάζει στο τρίπτυχο love, sex, and death. Εγινε πλατινένιο και οι Type O Negative γνωστοί ως οι πιο σημαντική  gothic metal μπάντα της εποχής.

Το 1996 κυκλοφορεί το October Rust, πιο μελωδικό απο τα προηγούμενα άλμπουμ, ακολουθούμενο το 1999 απο το World Coming Down. Το 2003 έχουμε το Life Is Killing Me, οπου αχολείται με μίσος, ναρκωτικά, θάνατο και θρησκεία.
Η τελευταία κυκλοφορία του Steele ήταν το 2007 με το άλμπουμ Dead Again.

Τον καιρό της κυκλοφορίας του Bloody Kisses ο Steele άρχισε να λαμβάνει προσοχή εκτος της μουσικής βιομηχανίας. Εμφανίστηκε σε φωτογράφιση στο περιοδικό Playgirl το 1995, ως σέξι άνδρας (!). Στη συνέχεια έμαθε οτι μόνο το 23% των αναγνωστών του περιοδικού είναι γυναίκες (χαχα).

Ηταν γνωστός για το μεγάλο του ύψος (2,03μ)
 που του έδινε μια επηβλητική παρουσία στη σκηνή. Παρ' όλα αυτα έπασχε απο φοβία πάνω στη σκηνή οπότε το αλκοόλ έδινε και έπερνε.

Μια άλλη του ασχολία, μαζί με τα αυτοκίνητα, ήταν και το bodybuilding. Μεγάλη αγάπη είχε και για τα ναρκωτικά κάθε είδους, μάλιστα νοσηλεύτηκε αρκετές φορές για αυτό.

Ο Peter Steele πέθανε απο ανακοπή καρδιάς στις 14 Απριλίου 2010 στην ηλικία των 48 ετών.

Καλό ταξίδι Peter, θα θυμόμαστε την πεμπτουσία της εικόνας του χεβιμεταλλά που είχες,  τις πλάκες που έκανες πάνω και εκτός σκηνής και λιγότερο την μουσική σου.