Σημαντικά Νέα

ο Dave Lombardo για τους Slayer


O Mark Dean του webzine Myglobalmind πήρε πρόσφατα συνέντευξη από τον πρώην ντράμμερ των Slayer Dave Lombardo.Παρακάτω είναι μερικά αποσπάσματα.

Myglobalmind: Κοιτώντας στο παρελθόν, ποια ήταν τα καλύτερα και χειρότερα σημεία της καριέρας σου;

Dave: Υπήρχαν διακυμάνσεις. Ένα άσχημο σημείο ήταν τον περασμένο Ιανουάριο όταν χώρισαν οι δρόμοι μας με τους Slayer.Πήγαινε προς τα εκεί το πράγμα.

Myglobalmind: Πρέπει να ήταν δύσκολο για σένα σε προσωπικό επίπεδο, καθώς είσαστε φίλοι και περάσατε πολύ καιρό μαζί.

Dave: Ναι, ήταν παράξενο και ατυχές γιατί συνειδητοποίησα ότι δεν ήταν στα αλήθεια φίλοι μου. Είμαστε απλώς συνέταιροι. Ζούσαμε μαζί και κάναμε παρέα σαν φίλοι, αλλά δεν ήταν έτσι στην πραγματικότητα.

Myglobalmind: Πως νιώθεις μετά από ένα χρόνο; έχει αλλάξει η στάση σου;

Dave: Ναι, αυτά τα πράγματα συμβαίνουν.

Myglobalmind: Είσαι γενικά άνθρωπος μετριοπαθής σχετικά με το ταλέντο σου; Πως αντιδράς στα κοπλιμέντα; Διαβάζω για παράδειγμα ότι ο Bill Ward των Black Sabbath έχει πει ότι είσαι ένας από τους καλύτερους metal drummer.

Dave: Κολακεύομαι, πρώτα από όλα είναι τιμή μου να έχω για φίλο τον Bill Ward. Όταν ήμουν μικρός άκουγα τη μουσική του και έπαιζα αυτά τα album.

Myglobalmind: Πως νιώθεις που είσαι περιοδεύων μουσικός στην εποχή του Internet; Είναι πιο δύσκολα τα πράγματα;

Dave: Ναι, είναι.

Myglobalmind: Μπορείς να το κάνεις αυτό συνεχώς; Έχω μιλήσει και με άλλους μουσικούς που πρέπει να κάνουν και άλλες δουλειές γιατί δεν μπορούν να συντηρηθούν μόνο από τη μουσική.

Dave: Πρέπει να βρεις και άλλους τρόπους, να είσαι δημιουργικός και να προωθείς τη μουσική σου. Μόλις εμφανίστηκε το Internet όλοι επηρεάστηκαν και πρώτα από όλα η μουσική βιομηχανία, καθώς όλοι κατέβασαν μουσική. Τα πνευματικά δικαιώματα δεν είναι τα ίδια όπως με τα χειροπιαστά CD, αλλά υπάρχουν και άλλες οδοί εισοδήματος που πρέπει να εγγραφείς online και να λαμβάνεις το μερίδιο σου για τη δουλειά σου. Δεν το ήξερα αυτό μέχρι και πριν από 6 μήνες όπου το έκανα.

Myglobalmind: Δεν το είχες μάθει καθόλου;

Dave: Κανείς δεν μου το είχε πει.

Myglobalmind: Η υγεία σου πως είναι όλα αυτά τα χρόνια; Παίζοντας ντράμς με την ενέργεια και ταχύτητα που παίζεις δεν αντιμετώπισες προβλήματα υγείας;

Dave: Δόξα το Θεό, τίποτα απολύτως.

Myglobalmind: Το'χεις στο αίμα σου, έτσι;

Dave: Προσέχω, πίνω πολύ νερό, δεν πίνω αλκοόλ παρόλο που μου αρέσει. Τρώω σωστά και περπατάω πολύ. Μπορεί να μείνεις στάσιμος και να γίνεις τεμπέλης αν δεν είσαι ενεργός.

Myglobalmind: Παίζοντας αυτή τη μουσική οπωσδήποτε σε επηρεάζει..

Dave: Ξεκίνησα τους Philm όταν κατάλαβα ότι οι Slayer από θέμα υγείας κατέρρεαν, όχι μόνο ο Jeff αλλά ο Tom και ο Kerry δεν προσέχουν.

Myglobalmind: Κανείς δεν τους το'χει πει.

Dave: Ούτε και εγώ.

Διαβάστε όλη τη συνέντευξη στο Myglobalmind.