Σημαντικά Νέα

Ο Geezer Butler για τη δημιουργία του τραγουδιού "God is dead"


Ο μπασίστας των Black Sabbath Geezer Butler μιλησε με τον Bryan Reesman του Grammy.com σχετικά με την διαδικασία δημιουργίας του τραγουδιού "God Is Dead?" που κέρδισε ένα βραβείο Grammy στην κατηγορία "Best Hard Rock/Metal Performance".

"ο Tony συνέθεσε τη περισσότερη από την μουσική για το album και τότε δουλέψαμε για να το ολοκληρώσουμε. Ο Ozzy μας συνοδεύει συνήθως στα φωνητικά και βρήκε τον τίτλο 'God Is Dead?' αφού θυμήθηκε ένα εξώφυλλο στο περιοδικό Time με αυτό τον τίτλο. Είχαμε μια διαφωνία για αυτό, το έψαξα online και του έδειξα ότι ο τίτλος ήταν 'Is God Dead?' Τότε διάβασα τα κείμενα του Friedrich Nietzsche για αυτό."

"Το έγραψα για ένα άτομο που νομίζει οτι είναι εντελώς απεχθές για κάποιον να το λέει αυτό, και δεν μπορεί να το βγάλει απο το μυαλό του.Τότε γίνεται βίαιος και ξεκινά να δολοφονεί τους πάντες. Ηταν επίσης εμπνευσμένο απο τα γεγονότα στις ΗΠΑ, που υπήρχαν θάνατοι και οι δολοφόνοι είπαν οτι "ο Θεός με έβαλε να το κάνω".

" Αυτο ήταν ένα απο τα πρώτα τραγούδια που ξεκινήσαμε να δουλεύουμε μαζί, οπότε μάλλον έκανε αι το μεγαλύτερο χρόνο να ολοκληρωθεί. Οι στίχοι γράφτηκαν το προηγούμενο βράδυ πριν μπούμε στο studio και ξέραμε οτι θα ήταν καλό τραγούδι. Οι μόνοι στίχοι που είχα γράψει πριν το studio ήταν το "dear father" εξ αιτίας των αποκαλύψεων με τους κληρικούς που υπήρχαν στα νέα."

Το "13" έφτασε στο Νο1 του Billboard τον Ιούνιο το 2013, το πρώτο album των Sabbath που έφτασε στο US top ten.