Σημαντικά Νέα

Ο Geoff Tate για τους δικούς του Queensryche


Ο Craig Terlino του Dig Boston πήρε πρόσφατα συνέντευξη από τον τραγουδιστή Geoff Tate, αποσπάσματα της οποίας είναι παρακάτω.

Dig Boston: Πως έχει εξελιχθεί η σκηνική παρουσία του "Operation: Mindcrime" από την πρώτη στιγμή που ξεκινήσατε την περιοδεία;

Tate: Η ομορφιά της μουσικής και των συναυλιών φανερώνεται με διαφορετικούς τρόπους. Εξαρτάται απο τη φαντασία του καθενός και πως βλέπει αυτά τα δύο γεγονότα. Το έχω παρουσιάσει σαν θεατρική παράσταση με ηθοποιούς για να βοηθήσω την ιστορία. Ο τρόπος που το παρουσιάζουμε τώρα μας φέρνει στην αρχή όταν πρωτοέπαιξα live το album. Είναι απο τα λίγα album που μεταφράζεται στην ολότητα του ζωντανά στην παράσταση και κρατά την προσοχή του κοινού σε υψηλό σημείο.

Dig Boston: Οι καινούργιοι μουσικοί πρέπει να φέρνουν κάτι διαφορετικό σε αυτά τα κομμάτια, έτσι δεν είναι;

Tate: Μου αρέσει να παίζω με αυτούς τα κομμάτια. Υπάρχει κατανόηση και συνεργασία στην μπάντα και απολαμβάνουμε να παίζουμε μαζί. Αυττό έχει αντίκτυπο στην μουσική και το αντιλαμβάνεται το κοινό. Δεν μπορείς να το δείς αυτό στο βίντεο, πρέπει να είσαι εκεί.

Dig Boston: Πρέπει να είναι κανείς προσεκτικός όταν παντρεύει τέχνη και τεχνολογία. Στην μουσική η μετάβαση στην ψηφιακή εποχή έχει αλλάξει την εμπειρία της μουσικής. Πάντα υπάρχει το ερώτημα αν υιοθετείς την τεχνολογία ή είσαι σκλάβος της.

Tate: Αυτό είναι ένα μεγάλο ζήτημα και το βρίσκω συναρπαστικό. Αρχίζουμε να είμαστε πνευματικά νωθροί όταν στηριζόμαστε σε αυτά τα πράγματα αντί να τα βλέπουμε αντικειμενικά και να τα υιοθετούμε σε περιορισμένη κλίμακα. Οταν σταματάμε να βιώνουμε τη ζωή γινόμαστε παρατηρητές. Μια αναλογία με αυτό είναι η reality TV. Καθόμαστε στο σπίτι μας και βλέπουμε τη ζωή των άλλων, η ζωή μας γίνεται αυτό που κάνουμε εκείνη τη στιγμή, να παρακολουθούμε. Και οι εμπειρίες μας είναι περιορισμένες, είμαστε ο παρατηρητής και όχι αυτός που συμμετέχει. Αυτό είναι ενα πολύ ενδιαφέρον σημείο στην ανθρώπινη εξέλιξη και το τι θα σημαίνει. Υπάρχουν πολλές υποθέσεις για την επικοινωνία μέσω texting για παράδειγμα και πώς επηρεάζει την ανθρώπινη επικοινωνία, οπως επίσης και πώς θα είναι κάτι περιοριστικό για τα ανθρώινα όντα να κάθονται και να στέλνουν μυνήματα ο ένας στον άλλο. Εχουμε συνηθίσει τόσο πολύ στις σύντομες προτάσεις που η ικανότητα περιγραφής μας έχει περιοριστεί αρκετά. Αλλάζουμε το τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τον κόσμο μέσω της γλώσσας και της τεχνολογίας.

Διαβάστε την πλήρη συνέντευξη στο Dig Boston

Πηγή