Σημαντικά Νέα

Ride the Lightning 30 χρόνια μετά


To τεύχος Αυγούστου του 2014 του Guitar World φιλοξενεί μια συνέντευξη του Kirk Hammet των Metallica σχετικά με την 30ή επέτειο του δίσκου "Ride the Lightning".

Ερωτώμενος πως έχει αλλάξει η οπτική του πάνω στο δίσκο μετά από 30 χρόνια ο Hammet είπε:
"Είναι παράξενο, σήμερα έλεγα στα παιδιά μου ότι θα κάνω φωτογράφιση πάνω σε μια ηλεκτρική καρέκλα! Είναι και τα δύο μικρά οπότε με ρώτησαν γιατί; τους εξήγησα ότι είχαμε κυκλοφορήσει ένα τραγούδι με τον τίτλο "Ride the Lightning" που είναι ένας άλλος τρόπος να πει κανείς εκτέλεση στην ηλεκτρική καρέκλα. Μετά τους έπαιξα το τραγούδι και είπα τους στίχους, καθώς άκουγα το σόλο της κιθάρας και σκεφτόμουν ότι δεν θυμάμαι να έγραψα όλες αυτές τις αρμονίες. Θυμάμαι ότι πάνω-κάτω το σόλο γράφτηκε επιτόπου στην ηχογράφηση"

"όταν ηχογραφήθηκε το 1984 ήμουν 21 χρονών. Το 84 ένα κιθαριστικό σόλο σαν και αυτό ήταν αξιοπρόσεκτο, με τα δεδομένα της εποχής ήταν πολύ μοντέρνο αλλά φυσικά στην σημερινή εποχή θα το έλεγες παλιομοδίτικο. Σήμερα το στιλ είναι διαφορετικό με apreggios και πολλές νότες. Έχω να πω επίσης πως σήμερα που το άκουσα ξανά, ο ήχος του δίσκου είναι πολύ καλός, κρατάει ακόμα μετά από τόσα χρόνια."