Σημαντικά Νέα

η διασημότητα είναι το απόβλητο της δημιουργικότηταςΟ τραγουδιστής των Iron Maiden, Bruce Dickinson, λέει ότι "δεν ενδιαφέρεται στο να είναι διάσημος" παρά το γεγονός ότι έχει κάνει πωλήσεις 60 εκατομμύρια δίσκων παγκοσμίως.

Μιλώντας στο The Guardian και ερωτώμενος αν έχει μεγάλα πράγματα που σκοπεύει να κάνει στη ζωή του, είπε:

"Δεν έχω τέτοιες σκέψεις, με ρωτάνε πως είναι να στέκομαι στη σκηνή μπροστά σε 250.000 άτομα. Εγώ απαντάω πως δεν το σκέφτομαι αυτό, εκείνη την ώρα είμαι απασχολημένος."

"βλέπω αυτούς τους ανίδεους να παρελαύνουν στη σκηνή σαν να έχουν ενσωματωμένο καθρέφτη και να μην δίνουν σημασία στους οπαδούς. Πρέπει να μας ενδιαφέρει το κοινό, αυτό είναι ένα σημείο διαφοράς των Maiden από άλλους."

"δεν με ενδιαφέρει η διασημότητα, η διασημότητα είναι το απόβλητο της δημιουργικότητας, είναι ένα υποπροϊόν. Πολλοί νομίζουν ότι θα έπρεπε να τρως αυτό το απόβλητο, αλλά όχι. Είναι η δημιουργικότητα και το κοινό που είναι σημαντικά εκείνη τη στιγμή."

Ο Dickinson μίλησε επίσης για τη μουσική των Maiden, που δεν ακολουθεί μόδες και τάσεις:

"όλος αυτός ο διαχωρισμός στα 60's και 70's δεν υπήρχε. Υπήρχε η μουσική και τέλος, δεν ήταν έγκλημα να έχεις ένα δίσκο των ZZtop δίπλα σε ένα δίσκο των Motorhead, δίπλα σε ένα δίσκο των Simon & Garfunkel. Τότε, με την εμφάνιση των περιοδικών και ραδιοφωνικών σταθμών άρχισαν να μοιράζουν τον κόσμο σε είδη και να τους πουλάνε το προϊόν τους. με αυτό φυσικά τα συγκροτήματα άρχισαν να κάνουν μουσική για να παιχτεί από το ράδιο".

Ερωτώμενος αν η φωνή του άλλαξε με την ηλικία είπε:

"ναι, ο τόνος άλλαξε γιατί το σώμα μου άλλαξε. Καθώς μεγαλώνεις η φωνή σου γίνεται πιο τραχιά. Στους Maiden υπάρχει μόνο ένας τραγουδιστής, κανείς δεν κρύβεται πίσω από τους ενισχυτές, σε αντίθεση με κάποιους άλλους που δεν μπορούμε να κατονομάσουμε. Και ακόμη δεν έχουμε autocue. Δεν το καταλαβαίνω αυτό το πράγμα, ο κόσμος σε πληρώνει καλά και εσύ δεν θυμάσαι τα τραγούδια; Το πιο τρελό που είδα ήταν το "breaking the law" των Priest, ήταν στο autocue, σίγα το δύσκολο να θυμάσαι συνέχεια breaking the law."