Σημαντικά Νέα

Chastain - For Those who Dare (1990)Μόνο ως μηχανή παραγωγής Heavy Metal μπορεί να χαρακτηριστεί ο κιθαρίστας - συνθέτης - παραγωγός David Chastain που δραστηριοποιείται από τις αρχές της δεκαετίας του 80 μέχρι και σήμερα!
Δεκάδες άλμπουμ, πολλές συνεργασίες και πολλά συγκροτήματα στην δισκογραφική του εταιρεία (Leviathan Records)

Τα περισσότερα που έχουν να κάνουν με αυτόν μπορούμε να τα βρούμε στη σελίδα: http://www.chastaincentral.com/content/davidt.html#kate

Εδώ θα σταθώ στο συγκρότημα "Chastain" και στην περίοδο 1985 - 1990 που ηχογράφησε 5 άλμπουμ σε 5 χρόνια (!!!) με την κυρία Leather Leone! Η "λιονταρίνα" τυχαίνει να έχει και μια ιδιαίτερη άγρια και μεταλλική φωνή (πράγμα σπάνιο για γυναίκα) και που κατά την γνώμη μου "έδεσε" απόλυτα με τη μουσική του Chastain.

Αν και τα 5 αυτά άλμπουμ είναι εξίσου καλά θα σταθώ στο τελευταίο που πιστεύω ότι είναι στα σημεία λίγο ανώτερο συνθετικά. Εδώ κλείνει η αυλαία της Leone με τον Chastain αν και η συνεργασία τους συνεχίστηκε και σε μελλοντικά solo projects...

Τα κιθαριστικά μέρη δίνουν και παίρνουν κι εδώ, ενώ τα ρυθμικά μέρη χτίζουν ένα πολύ γερό οικοδόμημα χωρίς απλά να συνοδεύουν τον βιρτουόζο κιθαρίστα όπως σε άλλες περιπτώσεις. H Leone είναι γνήσια Metal Lady (κάτι επίσης πολύ σπάνιο!) και για άλλη μια φορά δίνει τα ρέστα της χωρίς να νιαουρίζει και να χαιδεύεται! (ο νοών νοείτο!)

Από το άλμπουμ αυτό ξεχωρίζουμε:  "For those who dare", "Night of anger", "Secrets of the damned", "Not much Breathing" και την μεταλική διασκευή του "Barracuda" από τους Heart λόγω Leone!

Συμπερασματικά: Ατόφιο heavy metal από κάποιον που "κατέχει" το "παίγνιο"

http://www.youtube.com/watch?v=sx7gRhGgsgU
Chastain - "for those who dare"