Σημαντικά Νέα

Gamma Ray - Land of the Free (1995)
O Kai Hansen αποχώρησε από τους Helloween λόγω μουσικών διαφορών. Η ειρωνεία είναι ότι αυτός ήταν η ψυχή των Helloween. Άλμπουμ σαν το Walls of Jericho επηρέασαν εκατοντάδες συγκροτήματα. Μετά τα δύο "keeper..." όμως η αλλαγή πλεύσης που ζητούσαν οι υπόλοιποι ήρθε σε κατάρρευση των σχέσεων του συγκροτήματος με τον Hansen.
Έτσι ο τελευταίος, που προτιμούσε να συνεχίσει να ψάχνεται στις metal συγχορδίες και όχι στις παπαρόφουσκες και τις αστείες ¨κοινωνικοποιημένες μελωδίες" έφτιαξε τους Gamma Ray που ουσιαστικά είναι το προσωπικό του συγκρότημα.

Σημειώνω ότι το γκρουπ ουδέποτε ονομάστηκε Kai Hansen's Gamma Ray! Και μιλάμε για έναν μουσικό που γέννησε τους Helloween, που βοήθησε τους Blind Guardian, που βοήθησε στην παραγωγή δεκάδων metal άλμπουμ, που ουσιαστικά είναι ένας από αυτούς που γέννησαν το power metal! Και όμως δεν τον έχετε δει σε φωτογραφίες με καρφιά, σπαθιά, ή με την πόζα του τρισμέγιστου! Δεν έχει κάνει δηλώσεις που να εκθειάζει τον εαυτό του, ενώ είναι εδώ και 30 χρόνια συνθέτης, κιθαρίστας και τραγουδιστής και παραγωγός!!!

Μετρημένος και ταγμένος σε ότι κάνει χωρίς εντυπωσιασμούς!

Μετά από 3 άλμπουμ με τους Gamma Ray και αφού πέρασε και αυτός από κάποιους πειραματισμούς στην μουσική του έρχεται το 1995 με το "Land of the Free" Πλέον αφού δοκίμασε και άλλες φωνές και άλλες ιδέες τα παρατάει όλα και φτύνει φωτιά με αυτό το άλμπουμ που μάλλον είναι το καλύτερο της καριέρας του! Εδώ δεν έχει πειραματισμούς, δεν έχει αστείους στίχους, δεν έχει κομπάρσους στη φωνή ή αλλού! Δεν έχει εφέ και πράσινα άλογα! Εδώ στέλνει τους Helloween για βρούβες και ξαναγεννάει το power όπως μόνο αυτός ξέρει! Μένει πιστός στις συνθέσεις του και δεν προβάλει τον εαυτό του αν και ουσιαστικά είναι ένα άλμπουμ μόνος του! Συνθέτει, τραγουδάει και παίζει κιθάρα! Και σπέρνει τραγούδια που σε βαράνε στο κεφάλι και μιλάνε κατευθείαν στην καρδιά! Αυτούσιο θα μπορούσε να είναι το Keeper 3...

Μετά από πολλά χρόνια (...το 2007!!!) επιχείρησε το "Land of the free 2" που αν και πολύ καλό, είναι δύσκολο να συγκριθεί με το πρώτο...

Ο Hansen είναι ένας πολύ ενεργός μουσικο-συνθέτης που θα τον δείτε στα credits πολλών άλμπουμ αλλά ποτέ δεν θα τον δείτε να γίνετε φίρμα!

Από αυτό το άλμπουμ ξεχωρίζουμε: Τα πάντα!

Συμπερασματικά: Gamma Ray = Kai Hansen = Σεμνή αλλά αθάνατη παρακαταθήκη στο Heavy Metal. Τα σέβη μας άρχοντα!

http://www.youtube.com/watch?v=lRhI9D1u9Nk
Album: Land of the free, "Abyss of the Void"

...Έτσι γράφονται τα ΕΠΗ!