Σημαντικά Νέα

Ο Lars Ulrich εύχεται οι Metallica να έγραφαν περισσότερη μουσική


Στις 28 Μαΐου ο drummer των Metallica Lars Ulrich έδωσε συνέντευξη στην εκπομπή "Rock Show" του BBC Radio 1, μερικά αποσπάσματα της οποίας είναι παρακάτω.

Στο θέμα της τρέχουσας περιοδείας στην Ευρώπη:

"Παίζουμε τα τραγούδια που ζητά ο κόσμος, κάτι που δεν έχουμε ξανακάνει στην Ευρώπη, Σήμερα είναι η πρώτη συναυλία αυτή. Οι Φινλανδοί είναι επίμονοι και έχουν ψηφίσει ένα συγκεκριμένο τραγούδι, το 'The Frayed Ends Of Sanity'. Είναι λοιπόν όλοι ανυπόμονοι για να ακούσουν αυτό το τραγούδι που δεν έχουμε παίξει ποτέ live, δεν υπάρχουν πολλά τέτοια ειδικά από τους πρώτους δίσκους.Υπήρχε ένα πριν από κάνα δυο χρόνια με τον τίτλο 'Escape' από τον δίσκο 'Ride The Lightning'.

Στο θέμα της ψηφοφορίας setlist από τους οπαδούς, στα πλαίσια της περιοδείας "Metallica By Request":

"κάναμε μια μίνι περιοδεία 'By Request' τον Μάρτιο στην Λατινική Αμερική, και βλέπει κανείς ότι υπάρχουν διάφορες γεωγραφικές προτιμήσεις. Ο δίσκος 'St. Anger' είχε μεγάλη απήχηση στη Γερμανία και Σκανδιναβία.Στη Λίμα ήταν η πρώτη φορά που δεν παίξαμε το 'Nothing Else Matters' γιατί δεν ψηφίστηκε, νομίζω παίξαμε 4 τραγούδια από το 'Kill 'Em All'. Δεν υπάρχει τόσο μεγάλη ποικιλία όπως περίμενα, που είναι καλό, γιατί επιβεβαιώνεται ότι τα setlists που γράφαμε τόσα χρόνια είναι σε συμφωνία με αυτό που θέλει ο κόσμος.Υπάρχουν φυσικά τραγούδια που τα παίζουμε πάντα όπως 'Master Of Puppets' ή 'Sandman' ή 'Sad But True' και 'For Whom The Bell Tolls'. Το κακό της υπόθεσης είναι ότι αλλάζουμε το setlist, υπάρχουν περίπου 60 τραγούδια που μπορούμε να εναλλάσσουμε κάθε στιγμή και εγώ προσθέτω 6-8 καινούργια από συναυλία σε συναυλία, κυρίως για να υπάρχει ποικιλία για εμάς."

Στο θέμα της ηχογράφησης του νέου δίσκου:

"πάμε καλά, αλλά θα ήθελα να γράφαμε περισσότερο. Θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει περισσότερη πρόοδο, αλλά υπάρχουν κατά καιρούς υποχρεώσεις που μας αναγκάζουν να πάμε πίσω τις ηχογραφήσεις. Μετά τα μέσα Αυγούστου το πρόγραμμα είναι ελεύθερο, οπότε λογικά θα μπορέσουμε να αφιερώσουμε 60 ώρες την εβδομάδα στο studio και να κάνουμε πρόοδο."

Πηγή