Σημαντικά Νέα

Τα κακώς κείμενα - Rise and fall part2...Οι αξιότιμοι ...μουσικοί!

Τί γίνεται όταν το χρήμα ρέει άφθονο? Όσο άφθονο κι αν είναι δεν είναι ποτέ αρκετό!
Τότε βλέπεις το ίνδαλμα σου να μεταμορφώνεται σε μεγαλοκαρχαρία και να απορείς! Μερικά τρανταχτά παραδείγματα:
- Metallica! Ειδικότερα και μετά την κυκλοφορία του Black Album επιδόθηκαν σε έναν τρελό αγώνα ...αποταμίευσης!! Τρελό promotion και συλλογές με ακυκλοφόρητα τραγούδια, πόστερς, φωτό με υπογραφές, χρησιμοποιημένα σώβρακα και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο!
Σίγουρα μας έχουν χαρίσει τρομερά κομμάτια αλλά ...πως είναι δυνατόν μετά να βγάζουν κάτι άλμπουμ χείριστης παραγωγής και γελοίας εκτέλεσης? Παραιτήθηκε ο παραγωγός? Κανείς δεν μας κούρδισε την κιθάρα???
Αποκορύφωμα κατά την ταπεινή μου γνώμη είναι ότι τράβηξαν στα δικαστήρια γνωστό site που κατέβαζε ο κόσμος μουσική... για να μην κατεβάζουν τα τραγούδια τους δωρεάν! ...μα πόσα να βγάλετε πια από αυτά τα τραγούδια?
- Ozzy Osbourne! Είναι πλέον σίγουρο ότι θα μας θάψει όλους! Έτρωγε νυχτερίδες πριν καν γίνει κόμικ ο Batman!!! Είναι επίσημος δοκιμαστής κάθε ναρκωτικής ουσίας και έχει βγάλει χιλιάδες δίσκους με το όνομά του! Έχει κάνει την ζωή του reality και έχει αλλάξει περισσότερους κιθαρίστες από ότι σώβρακα!!!
Είναι θεός όπως λέγαμε πριν από 20, 30, 130 χρόνια! Αλλά άσε μας ήσυχους επιτέλους ρε μεγάλε! Σταμάτα να εκμεταλλεύεσαι ακόμη και τα αέριά σου! Φτάνει πια!
- Guns 'n Roses: Το κλασσικό one album stand! Μαζεύονται 4 χωριατόπαιδα, 5 μάνατζερ και 105 παπαγάλοι της business και με ένα άλμπουμ γίνονται οι καραστάρ!
Και δώστου διαφήμιση και να ρέει το χρήμα μέχρι και σήμερα... Μετά το "appetite.." ακόλούθησαν άλλο ένα διπλό άλμπουμ, αλλά φρόντισαν να τσακωθούν τα χωριατόπαιδα μεταξύ τους, να κάνουν διακοπές, να κυκλοφορούν φήμες, να παραμυθιάζουν κόσμο και να βγάζουν και καμιά πατάτα άλμπουμ κάθε 20 χρόνια ως προσωπικό ή με session μουσικούς...

Κι άλλοι βέβαια χάνουν σιγά σιγά την ψυχή και παίζουν για το πορτοφόλι και μόνο! Αλλά κάποτε θα έρθει ο "θάνατος του εμποράκου" ...τι διάολο...

Έχεις δημιουργήσει κάτι που αρέσει σε κάποιους ανθρώπους. Αυτοί οι συγκεκριμένοι άνθρωποι αγοράζουν τη μουσική σου, τρέχουν να σε δουν στις συναυλίες και να τραγουδήσουν μαζί σου τα τραγούδια σου! Δεν είναι ΤΡΟΜΕΡΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ αυτό? Αυτό δεν είναι η ουσία? Αυτοί οι άνθρωποι σε ανέβασαν, σε έκαναν ότι έγινες! Γιατί δεν τους σέβεσαι? Γιατί τους θυσιάζεις για το ρημάδι το χρήμα?
Γιατί γίνεσαι καραγκιόζης στα μάτια τους? ... Η μόνη απάντηση που μπορώ να δώσω είναι γιατί κατά βάθος ...είσαι!

Υπάρχουν πολλοί μεγάλοι καλλιτέχνες εκεί έξω που μπορεί να μην είναι 1ο θέμα στην TV και στα media αλλά παρόλα αυτά έχουν πολλά να δώσουν...
Και αυτοί θα κρατήσουν (ελπίζω) κάποια μέρα τη σημαία ψηλά...