Σημαντικά Νέα

Rock of ages


Το "rock of ages" είναι μια ταινία που δεν βλέπουμε συχνά, δηλαδη ενα rock 'n' roll musical. Το μεγαλύτερο μέρος του είναι απλή ένθερμη ψυχαγωγία με δυναμικές μουσικές σκηνές οπου αρκετά μεγάλα ονόματα (Tom Cruise, Russell Brand, Alec Baldwin) δείχνουν οτι τραγουδάνε αρκετά καλά. Οι δύο πρωταγωνιστές είναι οι Diego Boneta, στο ρόλο ενος barman ενός live rock μαγαζιού, και η Julianne Hough ως μια άβγαλτη πιτσιρίκα απο τις μεσοδυτικές πολιτείες ΗΠΑ. Είναι και οι δύο χαρισματικοί τραγουδιστές και μαζί με τους άλλους δεν αφήνουν rock επιτυχία των 80's που να μην διακευάσουν.

Φυσικά ερωτεύονται μεταξύ τους. Φυσικά έχουν συζητήσεις με νόημα πίσω απο την διάσημη επιγραφή του "hollywood".Φυσικά τα χαλάνε εξ' αιτίας μιας παρεξήγησης και φυσικά στο τέλος τα ξαναβρισκουνε, πως θα μπορούσε να γίνει αλλιώς;

Είναι συμπαθητικοί χαρακτήρες, αλλα ενα άλλο κομμάτι της ιστορίας αφορά την τύχη του μαγαζιού, του Bourbon Room. O Dennis Dupree (Alec Baldwin),ο ιδιοκτήτης, είναι σε απόγνωση απο τις οφειλές που έχει και ετοιμάζεται για κλείσιμο. Ο έμπιστος υπάλληλος του είναι ενας κουρασμένος ροκάς με το όνομα Lonny (Russell Brand), ο οποίος κάθεται πάνω απο το τηλέφωνο οταν μιλάει το αφεντικό του για να μαθαίνει τις εξελίξεις. Στο άλλο άκρο είναι συνήθως ένας αντιπαθής μάνατζερ (Paul Giamatti), που ισχυρίζεται οτι θα σώσει το rock club φέρνοντας τον διάσημο πελάτη του, τον Stacee Jaxx (Tom Cruise) για ενα τελευταίο live.

Αν αναγνωρίζετε αυτά τα ονόματα, πιθανώς να έχετε εντυπωσιαστεί απο το cast του "rock of ages". Είναι στους ρόλους τους πολυ καλοί, παίζοντας με ένταση και ειλικρίνεια, που εν τέλει είναι ο μόνος τρόπος να κάνει κανείς σάτυρα.

Δεν υπάρχει τίποτα το νεωτεριστικό στο σενάριο, ακόμα και τα τραγούδια είναι παλιά 80τίλα. Κάτι  που δεν ενοχλεί καθότι οι ηθοποιοί το διασκεδάζουν και τα μουσικά νούμερα είναι ευρηματικά (έχει άλλο ενδιαφέρον να ακούς whitesnake απο τα χείλη γυναίκας στη σκηνή του χωρισμού, χα χα).

Ενα ταξίδι στο (μακρινό πλέον) παρελθόν που η μουσική είχε και λίγη ουσία, οπως επίσης οι διαπροσωπικές σχέσεις άλλη βαρύτητα. Η ταινία με διασκέδασε αρκετά μέσα στην ελαφρότητα της.