Σημαντικά Νέα

Running Wild - Port Royal (1988)Οι Γερμανοί δημιουργήθηκαν το 1976 (!!!) και κυκλοφόρησαν το 1ο άλμπουμ τους το 1984 (!!!!)
Τα πρώτα χρόνια ήταν μάλλον μια speed metal μπάντα με έμφαση στον σκοτεινό στίχο!

Το 1987 ο αρχηγός - κιθαρίστας - τραγουδιστής Rolf Kasparek κάνει μια ελαφριά μεταστροφή στον ήχο τους και τη θεματολογία τους που θα τους σημαδέψει για πάντα! Με το "under Jolly Roger" του '87 και αμέσως μετά με το "Port Royal" του '88 οι Running Wild μεταλλάσσονται στους πειρατές του Heavy Metal.

Θεματολογία - εικόνα - στίχος και μουσική ακολουθούν ένα ξέφρενο ταξίδι στα βαθιά νερά των πιο άγριων ωκεανών.

Ο Rolf στην πορεία των χρόνων θα αλλάξει πολλούς μουσικούς στο σχήμα του αλλά δεν θα αλλάξει τα μυαλά του και τη μουσική του! Έτσι οι Running Wild θα αποκτήσουν τους δικούς τους σκληροπυρηνικούς οπαδούς που θα σηκώνουν τα ανεμοδαρμένα πανιά του πειρατικού τους σκαριού!

Θεωρώ το Port Royal το καλύτερο άλμπουμ της πειρατικής τους επέλασης, καθώς ακούγεται πάντα φρέσκο, αρρενωπό και κλασικό, σημαία ίσως της μετέπειτα πορείας τους!

Μετά από πολλά άλμπουμς (πολλά από αυτά μάλλον επαναλαμβανόμενα), συναυλίες και πειρατικές εξορμήσεις, το μεγάλο και γερασμένο πλέον σκαρί άραξε για πάντα στο λιμάνι του, τον Ιούλιο του 2009 με μια τελευταία συναυλία στο Wacken Open Air όπου βιντεοσκοπήθηκε και κυκλοφορεί πλέον σε DVD...

Έτσι τελείωσε το μεγάλο πειρατικό κεφάλαιο των Running Wild...

"Fly our flag, we teach them fear
Capture them, the end is near
Firing guns, they shall burn
Surrender or fight, there's no return

Under Jolly Roger"...till we meet again...