Σημαντικά Νέα

Οι αντιπολεμικές απόψεις του Eddie VedderΟ Eddie Vedder των Pearl Jam εξέφρασε ένα παθιασμένο λόγο στις 11 Ιουλίου στην Αγγλία που κάποιοι οπαδοί τον ερμήνευσαν ως κριτική στο Ισραήλ. Οι δυσαρεστημένοι με τον Vedder λένε ότι κατηγόρησε το Ισραήλ για πολεμοκαπηλία σε σχέση με τις τελευταίες εξελίξεις με την Παλαιστίνη. Η Jerusalem Post χαρακτήρισε τον λόγο ως αντί-Ισραηλινή διατριβή και οπαδοί στο Ισραήλ εξέφρασαν την αγανάκτηση τους.

Ο Vedder στην συναυλία των Pearl Jam είπε:

 "Τι στο καλό; Έχουμε τόσους ανθρώπους σε ειρήνη, έχουμε σύγχρονη τεχνολογία, μπορούμε να επικοινωνήσουμε με τους φίλους μας με πολλούς τρόπους, ξέρουμε τι σκέφτονται πριν καν το σκεφτούν, οι διαφημιστές ξέρουν τι σκεφτόμαστε ανά πάσα στιγμή. Έχουμε τόση τεχνολογία στη διάθεση μας, τώρα. Την ίδια στιγμή που κάτι τόσο θετικό συμβαίνει, κάπου κοντά ρίχνουν βόμβες ο ένας στον άλλο. Τι στο διάολο;"

"Υπάρχουν άνθρωποι εκεί έξω που ψάχνουν αφορμή για να σκοτώσουν! Ψάχνουν αφορμή να περάσουν τα σύνορα και να πάρουν γη που δεν τους ανήκει. Πρέπει να φύγουν και να κοιτάνε την δουλειά τους. Όλοι θέλουμε τα ίδια πράγματα: να κάνουμε παιδιά, να κάνουμε έρωτα, να ζωγραφίσουμε ένα πίνακα, να ακούσουμε μουσική, φαγητό, δουλειά, έρωτας... όλοι είναι το ίδιο. Γιατί λοιπόν πάμε στον πόλεμο; Σταματήστε το τώρα! τώρα! Δεν θέλουμε να τους δίνουμε τα λεφτά μας και τους φόρους μας για να βομβαρδίζουν παιδιά!"