Σημαντικά Νέα

Το headbanging προκαλεί εγκεφαλικό τραύμαΜια περίπτωση που παρουσιάστηκε στην ιατρική έκδοση lancet αποκάλυψε ότι το headbanging, το βίαιο κούνημα του κεφαλιού στο ρυθμό της μουσικής, μπορεί να προκαλέσει βλάβη καθώς ο εγκέφαλος χτυπά στα τοιχώματα του κρανίου.

Η έρευνα αναφέρει την περίπτωση ενός Γερμανού οπαδού της Ηeavy Μetal μουσικής που υπέστη αιμάτωμα στον εγκέφαλο μετά από μια συναυλία των Motörhead. Ο 50χρονος παραπονέθηκε για συνεχόμενο πονοκέφαλο και όταν πήγε στο νοσοκομείο είπε στους γιατρούς ότι έκανε headbanging για χρόνια. Μια αξονική εξέταση έδειξε ότι είχε χρόνιο αιμάτωμα στην δεξιά μεριά το εγκεφάλου του.

"δεν είμαστε κατά του headbanging" είπε ένας από τους γιατρούς που τον εξέτασαν, "το ρίσκο για τραυματισμό είναι πολύ χαμηλό, αλλά αν ο ασθενής είχε πάει σε συναυλία κλασσικής μουσικής δεν θα το είχε πάθει αυτό".

"υπάρχουν πιο σοβαροί κίνδυνοι από το να πας σε μια συναυλία rock μουσικής. Αν υπήρχε τόσο μεγάλο πρόβλημα τόσοι άνθρωποι στα live θα κατέληγαν σε νευροχειρούργους" είπε ο γιατρός Colin Shieff.

Για αυτό θυμηθείτε, headbanging με σύνεση, απολαύστε υπεύθυνα.