Σημαντικά Νέα

Η 50η επέτειος των Scorpions το 2015 με νέο δίσκο και περιοδείαΟι Γερμανοί hard rockers Scorpions θα γιορτάσουν την 50η επέτειο τους το 2015 με μια ειδική περιοδεία και νέο δίσκο.

Ερωτώμενος το Δεκέμβριο του 2013 ο Matthias Jabs σχετικά με την επικείμενη κυκλοφορία δίσκου με υλικό της περιόδου "Blackout" και "Love At First Sting", είπε:
"Ναι έχουμε ξεκινήσει. Έχουμε μαζέψει 12 κομμάτια της περιόδου αυτής που πολλοί θεωρούν ότι είναι η πιο δημιουργική μας. Τα περισσευούμενα κομμάτια είναι καλά, αλλά δε τα τελειώσαμε ποτέ. Δεν έχουν στίχους ή φωνητικά και τα τελειοποιούμε τώρα. Μέχρι στιγμής όλα πάνε καλά"

Ο Rudolf Schenker πρόσθεσε:
"θα έχουμε συνολικά 15 κομμάτια από τη δεκαετία του 70 και 80 στο δίσκο. Μετά την περιοδεία του 2014 θα μπορέσουμε να ασχοληθούμε με την ηχογράφηση."

Σε μια πρόσφατη συνέντευξη με το Deutsche Welle, οι Scorpions είχαν ερωτηθεί τι άλλαξε αφότου ανακοίνωσαν την τελευταία τους περιοδεία το 2010:

"Όταν ξεκινάς μια αποχαιρετιστήρια περιοδεία τριών ετών ξέρεις ότι έχεις πολύ καιρό μπροστά σου." είπε ο Meine "αλλά αυτός ο χρόνος τελείωσε πιο γρήγορα από ότι περιμέναμε. Όσο πλησίαζε ο καιρός για την τελευταία συναυλία στο Μόναχο το 2012 τόσο πιο πολύ σκεφτόμασταν ότι δεν έπρεπε να τελειώσει εδώ. Υπήρχαν τόσο πολλές εικόνες στο μυαλό μας και συναισθήματα μέσα μας. Βλέπεις από τη σκηνή τόσους οπαδούς -ακόμη και νέα γενιά- που το απολαμβάνουν και λένε οτι περνάνε φανταστικά και μας ρωτάνε πότε θα ξαναπαίξουμε. Είναι τόσο ωραίο να παίζεις για 3 γενιές οπαδών. Περνάμε τόσο καλά που δεν θέλουμε ακόμα να κρεμάσουμε τις κιθάρες μας."

ο Schenker πρόσθεσε "Η επιτυχία της περιοδείας μας έκανε να το ξανασκεφτούμε. Όταν βλέπεις 18χρονους να το διασκεδάζουν τόσο πολύ με τη μουσική μας γεμίζεις ενέργεια. Είχαμε αρχικά ανακοινώσει την περιοδεία ως τελευταία γιατί δεν θέλαμε να είμαστε πάνω στη σκηνή και να μην μπορούμε να αποδώσουμε όπως πρέπει."

ο Jabs είπε: "στην αρχή υπήρχαν πολλά επιχειρήματα για να σταματήσουμε αλλά γρήγορα επισκιάστηκαν από το πόσο καλά περνούσαμε στην σκηνή. Δεν είχε σημασία που πηγαίναμε, όλα τα στάδια και οι χώροι ήταν γεμάτα. Οπότε σκεφτήκαμε ότι αυτό δεν μπορούσε να είναι το τέλος."