Σημαντικά Νέα

Ο Marty Friedman δεν μπορούσε να συνεχίσει στους MegadethΣε μια συνέντευξη με το Wondering Sound, ο πρώην κιθαρίστας των Megadeth Marty Friedman εξήγησε την απόφαση του να φύγει από το συγκρότημα το 1999, ούτως ώστε να κάνει τη μουσική που ήθελε, Ιαπωνική pop music.

"ήμουν σε περιοδεία με τους Megadeth και στο δωμάτιο μου στο ξενοδοχείο άκουγα αυτή τη μουσική. Γιατί συνέβαινε αυτό;"

όσο το ενδιαφέρον του στη Ιαπωνική pop music μεγάλωνε, άρχισε να ενδιαφέρεται για την μουσική των Megadeth όλο και λιγότερο.

"δεν έκανα χάρες στον εαυτό μου παίζοντας συνέχεια τα ίδια πράγματα χωρίς να μου αρέσει. Το να βγάζω χρήματα από τους οπαδούς παίζοντας κάτι που δεν με εξέφραζε, δεν μου άρεσε καθόλου".

Σύμφωνα με τον Marty, ξεπέρασε την αγάπη του για το Metal, εξηγώντας ότι η μουσική των Megadeth τον έκανε να βαριέται, και έφερε ως παράδειγμα τη γνωστή τους μπαλάντα "A Tout Le Monde".

"η μελωδία είναι επαναλαμβανόμενη και βαρετή. Η ποπ μουσική που άκουγα εγώ στο δωμάτιο μου ήταν πιο ενδιαφέρουσα από αυτά που έπαιζα στους Megadeth."

O Friedman είπε στους υπόλοιπους ότι μέχρι το τέλος της περιοδείας θα έφευγε αλλά τελικά έμεινε μόνο άλλους 3 μήνες, αφού δεν μπορούσε άλλο να προσποιείται.

Σχετικά με την Ιαπωνική pop music, είπε το ότι είναι το αντίθετο του Metal ήταν το ζητούμενο.

"Δεν υπάρχει και πολύ χαρούμενη μουσική, ειδικά στο χώρο του Metal, όπου όλοι προσπαθούν να είναι πιο σκοτεινοί και εκφοβιστικοί με τέρατα και αηδίες"

Το νέο album του Marty με τίτλο "Inferno" κυκλοφόρησε στις 26 Μαΐου και πούλησε 2.100 αντίτυπα τις ΗΠΑ.