Σημαντικά Νέα

Grand Magus - Triumph and Power reviewΕίναι λοιπόν το 2014 η σημαδιακή χρονιά για τους Σουηδούς Grand Magus για το καλύτερο μέχρι στιγμής άλμπουμ τους. Το Triumph and Power κυκλοφόρησε λίγο πριν το φετινό καλοκαίρι με σκοπό να βάλει φωτιά στα αυτιά μας. Παραδοσιακό, αξιακό, επικό Metal από ... τρείς (3) ολόκληρους μουσικούς!!! Επιτέλους ένας ΚΛΑΣΣΙΚΟΣ heavy metal δίσκος που δεν δίνει δεκάρα από τις σύγχρονες τάσεις της μουσικής βιομηχανίας. Δεν θα ακούσετε εφέ, synths και προοδευτικούς αυνανισμούς εδώ. Έτσι κι αλλιώς ο μεγάλος μαγκούφης (!) δεν ενδιαφερόταν ποτέ για τέτοια...

Στο άλμπουμ περιλαμβάνονται τα εξής νέα τραγούδια:
  1. "On Hooves of Gold" - 5:24
  2. "Steel versus Steel" - 5:19
  3. "Fight" - 4:06
  4. "Triumph and Power" - 4:52
  5. "Dominator" - 4:20
  6. "Arv" - 1:57
  7. "Holmgång" - 3:38
  8. "The Naked and the Dead" - 3:02
  9. "Ymer" - 2:54
  10. "The Hammer Will Bite" - 6:54
 Καθώς εισβάλει το "On Hooves of Gold" μάλλον ακούμε το καλύτερο κομμάτι των Magus!!! Κόντεψα να κλάψω γιατί δεν πίστευα ότι άκουγα κάτι ανάλογο του "in to Glory Ride" των Manowar εν έτοι 2014.

Το "steel versus steel" δεν είναι τόσο επικό, αλλά είναι πιασάρικο... Θα ξεπεράσω το απλά καλό "fight" και θα πάμε για το ομώνυμο που θα μας ρίξει στη μάπα το πολεμικό αξιακό ρυθμό της ανάγκης για επιβίωση μέσα από τον πόλεμο:

Now my goal
Has been shown
As I march
'Til dawn

For the triumph and the power
Spoils of war
For the hunger and desire
A blood red throne
I ascend to the sky
By the dawn's early light
Fight for glory until death


To "Dominator" ανεβάζει ταχύτητες για να χτυπηθούν οι αυχένες και ακολουθεί το  instrumental "ARV" που θα ήταν καλύτερα να ... μην υπήρχε καν στο άλμπουμ... νύστα φλογερή αναβλύζει...

"Holmgang" σε καλά επίπεδα για να πάμε στο "naked and the dead" που είναι άλλο ένα εξαιρετικό τραγούδι που μιλάει για την άλλη πλευρά του πολέμου... Την απώλεια, την λύπη, την ματαιοδοξία... Μεγάλες στιγμές για το επικό τρίο!

Μετά από ... ένα ακόμη instumental (τελικά αυτά μάλλον τα βάζουν για να ξεκουράζεται ο τραγουδιστής - κιθαρίστας στις συναυλίες) το άλμπουμ κλείνει ο ύμνος "The Hammer will bite" και το επικό συναίσθημα της αρχέγονης ηρωικής εποχής πλημμυρίζει την ψυχή μας!

The hammer will bite - no other choice than surrender
Bow to the might - a fiery death from above
The hammer will bite - shattering stone and offenders
Run for your lives - thunder and doom crack the sky
The hammer will bite - you will die
Ακονίστε τα σπαθιά σας, ατσαλώστε την καρδιά σας και θυμηθείτε ότι η ψυχή του Metal είναι αθάνατη! Καλή ακρόαση!

Συνολική βαθμολογία: 8,5/10