Σημαντικά Νέα

Ο John Petrucci για τη δυναμική των Dream Theater μετά την αποχώρηση του Mike Portnoyτο Ultimate-Guitar.сom πήρε μια συνέντευξη από τον κιθαρίστα John Petrucci των Progressive Rockers Dream Theater.

Ultimate-Guitar.сom: Έχει αλλάξει κάτι από την αποχώρηση του Mike Portnoy;

John Petrucci: Αυτό που αλλάζει είναι η δυναμική ανάμεσα στα υπόλοιπα μέλη του συγκροτήματος, που με τη σειρά του αλλάζει τη μουσική. Για παράδειγμα όταν ξεκινούσαμε και ο Kevin Moore ήταν μαζί μας, γράφαμε μουσική με αυτόν και υπήρχε μια ιδιαίτερη δυναμική. Δεν έχω αλλάξει την προσέγγιση μου στην κιθάρα αλλά η συλλογική προσέγγιση στη μουσική έχει διαφοροποιηθεί.

Ultimate-Guitar.сom: Οι μουσικοί που φεύγουν και έρχονται επηρεάζουν την χημεία του συγκροτήματος.

John Petrucci: Ναι, όπως όταν ο Derek Sherinian ήρθε στο συγκρότημα, και βέβαια η αλληλεπίδραση μου με τον Mike για πολλά χρόνια έστρωσε το δρόμο για τον ήχο των Dream Theater. Τώρα που υπάρχει άλλος στη θέση του η αλληλεπίδραση μας θα είναι διαφορετική. Η προσωπικότητα του κάθε ενός από εμάς επηρεάζει το αποτέλεσμα.

Ultimate-Guitar.сom: Αυτό συμβαίνει κάθε φορά που αλλάζει η σύνθεση της μπάντας;

English: Dream Theater live in Buenos Aires 20...
English: Dream Theater live in Buenos Aires 2008 at the end of Take the Time (Photo credit: Wikipedia)
John Petrucci: Ναι, πολλά άλλαξαν όταν ήρθε ο Jordan Rudess πριν 15 χρόνια. Είναι πολύ καλός μουσικός και κάθε φορά που γράφουμε μαζί βγαίνει και μια διαφορετική οπτική, αλλά έχω διαπιστώσει ότι ο ρόλος μου είναι συνεπής. Γράφω στίχους, είναι ένα μεγάλο μου πάθος αυτό, κάθισα στην καρέκλα του παραγωγού και διαπίστωσα ότι μου αρέσει και αυτό πολύ.

Ultimate-Guitar.сom: Οι δύο τελευταίοι δίσκοι με τον Mike Mangini,  "A Dramatic Turn of Events" και "Dream Theater", δεν έχουν τον ήχο των δίσκων που συμμετείχε ο Mike Portnoy. Αυτό οφείλεται στην αλληλεπίδραση που ανέφερες ή γράφεις διαφορετικά μέρη που μπορεί να παίξει ο Mangini και που δεν θα έγραφες για τον Portnoy;

John Petrucci: Είναι λίγο και από τα δύο. Υπάρχει μια οργανική σχέση μεταξύ των μελών. Στους αυτοσχεδιασμούς αυτό φαίνεται περισσότερο και ευτυχώς με τον Mike Mangini αυτό ήρθε φυσιολογικά και όλοι συμφωνήσαμε ότι ταιριάζει μαζί μας.