Σημαντικά Νέα

Το ίδρυμα R. J. Dio ενάντια στον καρκίνο δωρίζει 100.000$ στο αντικαρκινικό κέντρο M.D. Anderson του Texas


Το ίδρυμα Ronnie James Dio Stand Up And Shout Cancer Fund, αφιερωμένο στην μνήμη του θρυλικού τραγουδιστή, δώρισε 100.000$ στο αντικαρκινικό κέντρο M.D. Anderson του Texas. Αυτή η δωρεά είναι η δεύτερη σε μια σειρά ενεργειών ενάντια στον γαστροοισοφαγικό καρκίνο μέσω της έρευνας που οδηγεί ο Dr. Jaffer A. Ajani, καθηγητής ογκολογίας, που είχε αναλάβει τον Dio τους τελευταίους έξι μήνες της ζωής του. Η αρχική δωρεά ήταν 117.000$ τον Δεκέμβριο του 2010 και επέτρεψε στον Dr. Ajany και στο ινστιτούτο να εξασφαλίσει χορηγίες συνολι
English: Ronnie James Dio and Vinny Appice fro...
English: Ronnie James Dio and Vinny Appice from Heaven and Hell during concert in Katowice Spodek 20.06.2007 Polski: Ronnie James Dio i Vinny Appice z zespołu Heaven and Hell podczas koncertu w Katowicach w Spodku 20.06.2007 (Photo credit: Wikipedia)
κού ύψους 10 εκατομμυρίων δολαρίων.

Αρκετά μέλη του ιδρύματος Dio ταξίδεψαν στο Houston για να παραδώσουν προσωπικά την επιταγή και να δουν τις ερευνητικές εγκαταστάσεις. Αυτό το χρόνο το Dio Cancer Fund έχει λάβει έσοδα από την παγκόσμια κυκλοφορία του album φόρο τιμής στον Dio "This Is Your Life", που περιλαμβάνει πολλούς καλλιτέχνες να αποδίδουν τα γνωστά κομμάτια του δημοφιλούς καλλιτέχνη. Οι πωλήσεις του ήταν 80,000 μονάδες από την μέρα της κυκλοφορίας του τον Απρίλη του 2014.

Μια ιδιωτική πρωτοβουλία, το ίδρυμα Ronnie James Dio Stand Up And Shout Cancer Fund έχει μαζέψει συνολικά 800,000$ στην σύντομη του ιστορία. Η χήρα του Ronnie, η Wendy Dio είπε ότι το ιατρικό κέντρο έδωσε στον άντρα της ελπίδα, το πιο σημαντικό που μπορεί να δώσει κανείς σε ένα ασθενή με καρκίνο.

Ο γαστρικός καρκίνος παραμένει ένας σιωπηλός δολοφόνος λόγω των ασαφών του συμπτωμάτων που παραπέμπουν αλλού. Δυστυχώς είναι σε άνοδο την τελευταία δεκαετία και η χρηματοδότηση της έρευνας του είναι πολύ χαμηλή.