Σημαντικά Νέα

Ο Malmsteen λέει ότι οι νέες μπάντες δεν έχουν ελπίδες να γίνουν διάσημεςΣε μια νέα συνέντευξη με το The Rockpit, ο Σουηδός κιθαρίστας Yngwie Malmsteen αναφέρθηκε στο πως η καριέρα του έχει επηρεαστεί από το γεγονός ότι πλέον στην εποχή των streaming media και downloads οι δίσκοι δεν κάνουν πωλήσεις.

"Σε γενικές γραμμές, αυτό που έγινε με το internet είναι ότι η 'μηχανή χρήματος' εξαφανίστηκε. Όταν έγινε αυτό, όλοι οι άνθρωποι που δεν είχαν σχέση με τη μουσική και που έβγαζαν εκατομμύρια δολάρια, άρχισαν να κάνουν άλλα πράγματα. Ο λόγος που τα συγκροτήματα είχαν συμβόλαια με τις εταιρίες και που νέα σχήματα είχαν ελπίδες ήταν γιατί κάποιοι νόμιζαν ότι θα βγάλουν από αυτούς χρήματα. Έτσι οι οπαδοί άκουγαν νέες μπάντες και μουσική και το χρήμα κυκλοφορούσε, επένδυαν ένα εκατομμύριο και έπαιρναν δέκα. Τώρα δεν υπάρχει κέρδος, έτσι δεν γίνονται συμβόλαια με νέες μπάντες, ούτε προβολή και οι δισκογραφικές δεν συμπεριφέρονται όπως πριν."

Πρόσθεσε:
"Στον κόσμο αρέσει το Heavy Metal, η Rock και οι κιθάρες αλλά δεν υπάρχει πλέον χρήμα σ'αυτό. Δεν βγαίνουν νέα σχήματα απλά γιατί οι διανομείς, οι δισκογραφικές, οι κατασκευαστές, οι φωτογράφοι και σχεδιαστές κτλ δεν βγάζουν χρήματα από αυτό, οπότε λένε 'στο διάολο με αυτά' και κάνουν κάτι άλλο. Τα νέα συγκροτήματα που ξεκινάνε τώρα δεν λαβαίνουν προβολή και οι οπαδοί δεν θα τους γνωρίσουν."

Ερωτώμενος αν νομίζει ότι υπάρχει άνοδος στην live μουσική σκηνή είπε:
" Αν είσαι ήδη γνωστός όπως οι Judas Priest ή όπως εγώ τότε όλα καλά. Δεν θα δεις διαφορά και θα κάνεις αυτό που έκανες. Αλλά αν είσαι άγνωστος και ξεκινάς τώρα δεν μπορείς να βρεις ευκαιρίες γιατί κανείς δεν θα επενδύσει επάνω σου. Όλοι οι γνωστοί όπως ο Alice Cooper, οι Scorpions κτλ είναι τώρα πιο δημοφιλείς από ποτέ. Θυμάστε τις μέρες που έβγαινε μια νέα μπάντα κάθε εβδομάδα; Δεν συμβαίνει πια! Αν φτιάξεις ένα προϊόν και που κοστίζει χρήματα για να το φτιάξεις και οι άνθρωποι το κλέβουν, δεν θα βγάλεις χρήματα.
Εγώ ευχαριστώ το Θεό που είμαι εδώ που είμαι. Μπορώ να κάνω αυτό που θέλω χωρίς να ανησυχώ για προβολή και απήχηση."