Σημαντικά Νέα

Ο Paul Stanley λέει ότι το παράνομο κατέβασμα μουσικής είναι ηθικά λάθοςΟ Paul Stanley των Kiss πιστεύει ότι το παράνομο κατέβασμα μουσικής είναι ηθικά λάθος και λυπάται που οι νέοι καλλιτέχνες δεν θα έχουν καμία ελπίδα πλουτισμού.

Κατά τη διάρκεια μιας εμφάνισης στο podcast "The Joe Rogan Experience" ρωτήθηκε ποιες θα ήταν οι πιθανότητες επιτυχίας των Kiss αν ξεκινούσαν σήμερα.
Η απάντηση του ήταν:

"Δεν θα καταφέρναμε τίποτα, γιατί η μουσική βιομηχανία όπως υπάρχει σήμερα είναι ερείπιο. Τώρα οι καλλιτέχνες είναι στο σημείο να παίρνουν αυτό που το κοινό θέλει να τους δώσει σε χρήμα. Ο διαμοιρασμός αρχείων μουσικής στο Internet είναι ουσιαστικά κλοπή. Όταν οι άνθρωποι παράγουν τέχνη το κάνουν με την ελπίδα όχι μόνο της αναγνώρισης αλλά και των χρηματικών απολαβών, για να μπορέσουν να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους. Το άτομο που κλέβει όμως θα καταλάβει ότι αυτό κάνει μόνο αν μπει σε ένα κατάστημα και κλέψει μια κασέτα, όχι αν κατεβάσει ένα αρχείο. Το παράνομο κατέβασμα είναι αυτό ακριβώς, παίρνεις κάτι που δεν σου ανήκει και δεν πληρώνεις αυτόν που το έφτιαξε."

Όταν του επισημάνθηκε ότι οι νέες μπάντες μπορούν να βγάλουν χρήματα και από τις περιοδείες όπως και τις πωλήσεις προϊόντων της μπάντας, πρόσθεσε:

"Ναι, αλλά δεν θα έπρεπε αυτό να υπαγορεύεται από τις καταστάσεις, θα έπρεπε να είναι επιλογή. Ποιος είναι αυτός που θα μου πει πως θα βγάζω τα χρήματα μου;"

Σχετικά με την αγωγή των Metallica στο Napster:

"Πολλοί καλλιτέχνες που δεν ήθελαν να το τραβήξουν όπως οι Metallica αναρωτιούνται τώρα που είναι τα χρήματα τους. Ήταν o Lars εκτός τόπου και χρόνου; Όχι, το μόνο που είπε ήταν ότι πρέπει να πληρώνεται για τη μουσική του. Δεν έχει να κάνει με το αν είναι πλούσιος ή όχι, ποιός είσαι εσύ που θα πεις ότι έχει αρκετά;"

Ερωτώμενος αν υπάρχει περίπτωση να βρούνε μια μέση λύση με τους οπαδούς:

"Γιατί πρέπει να το κάνω αυτό; Πρέπει να συμβιβαστώ λόγω συνθηκών; Θα έπρεπε να με σεβαστούν και την τέχνη μου αντί να συμβιβάζομαι"