Σημαντικά Νέα

Riot V - 'Unleash the Fire' ReviewTo 'Unleash the Fire' είναι η νέα κυκλοφορία των Riot V (πρώην Riot), πρόκειται για τον πρώτο τους δίσκο μετά το θάνατο το κιθαρίστα και ιδρυτικού μέλους Mark Reale το 2012 από επιπλοκές της ασθένειας Crohn's. Ο Mark Reale ήταν και το μόνο μέλος που έμεινε στην μπάντα σε όλη την ιστορία της, όλοι οι τωρινοί ήταν κατά καιρούς στο συγκρότημα ή είναι εντελώς νέοι.Το V στο όνομα τους παραπέμπει στον πέμπτο κατά σειρά νέο τραγουδιστή της μπάντας, τον Todd Michael Hall.

Το νέο σχήμα τους:
Mike Flyntz - Κιθάρα (1989-2012, 2013-)
Don Van Stavern - Μπάσο (1986-1990, 2008-2012, 2013-)
Todd Michael Hall - Φωνητικά (2013-)
Nick Lee - Κιθάρα (2014-)
Frank Gilchriest - Τύμπανα (2003-2007, 2014-)

"Unleash The Fire" CD:
01. Ride Hard Live Free
02. Metal Warrior
03. Fall From The Sky
04. Bring The Hammer Down
05. Unleash The Fire
06. Land Of The Rising Sun
07. Kill To Survive
08. Return Of The Outlaw
09. Immortal
10. Take Me Back
11. Fight Fight Fight
12. Until We Meet Again

Ο δίσκος ξεκινά με το "Ride Hard Live Free" που φέρνει στο μυαλό Power έντεχνες ηχητικές φόρμες. Ο τραγουδιστής αποδίδει πολύ καλά και οι κιθάρες ευτυχώς είναι αρκετά εμπνευσμένες, ο Mark Reale θα ήταν ευχαριστημένος. Το "Metal Warrior" που ακολουθεί είναι στην ίδια συχνότητα με ποιοτικές ενορχηστρώσεις και ένα Todd Michael Hall σε κέφια, εξαιρετικό κομμάτι. Το "Fall From The Sky" ξεκινά με ταχύτητα και ωραίο ρυθμό που διατηρεί το ενδιαφέρον του ακροατή και ενώ δεν ξεφεύγει από τα τετριμμένα του ιδιώματος έχει τη δική του ταυτότητα. Το "Bring The Hammer Down" έχει ξεσηκωτικό ρυθμό και αρμονική συνεργασία των μελών με αποτέλεσμα ένα καλό συναυλιακό κομμάτι. Το "Unleash The Fire" που φέρει και τον τίτλο του δίσκου είναι ένα κλασσικό Heavy Metal κομμάτι που όμως δεν ξεχωρίζει τόσο ώστε να χαρακτηρίζει την κυκλοφορία, παρ' όλα αυτά διασκεδαστικό. Στη συνέχεια το "Land Of The Rising Sun" επιδεικνύει την καλή συνεργασία του κιθαριστικού δίδυμου που μας κάνει αισιόδοξους για το μέλλον του σχήματος. Ευτυχώς και ο τραγουδιστής στέκεται στο ύψος των περιστάσεων και το κομμάτι είναι πολύ καλό. Μετά έχουμε το "Kill To Survive" ένα υπερβολικά κλισέ κομμάτι που δεν ξεχωρίζει. Το "Return Of The Outlaw" μας μεταφέρει στην δεκαετία του 80 με τον ρυθμό του και την αίσθηση του, νότες Judas και ρυθμικά μέρη που είναι εκτός παρόντος χρόνου. Το "Immortal" που ακολουθεί ξεχωρίζει για την ερμηνεία του Todd Michael Hall που είναι ζυγισμένη πάνω στο ρυθμό και μεταδίδει την αίσθηση του κομματιού spot-on. To "Take Me Back" συνεχίζει με ροκάδικες διαθέσεις και εξαιρετικό δέσιμο των μελών του συγκροτήματος με το κιθαριστικό δίδυμο να αποδίδει ακούραστα. Το "Fight Fight Fight" (εις τριπλούν!) ανεβάζει ταχύτητες αλλά το κύριο riff το προδίδει και το τελικό αποτέλεσμα είναι μετριότατο. Το επόμενο και τελευταίο "Until We Meet Again" έχει αισθαντικό παίξιμο στις κιθάρες και αποτελεί μια τυπική mid-tempo μπαλάντα που έχει μερικό "άρωμα" Scorpions της δεκαετίας του 90 αποτελώντας ένα τίμιο κομμάτι.

Για τους φίλους του παραδοσιακού Metal αυτός ο δίσκος είναι μια όαση στη σημερινή εποχή. Πρόκειται για μια κυκλοφορία που ξεχωρίζει για την Retro διάθεση της και για το πολύ καλό δέσιμο των μελών του συγκροτήματος μεταξύ τους. Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στο κιθαριστικό δίδυμο Mike Flyntz και Nick Lee που θυμίζουν επιτυχημένες συνεργασίες του παρελθόντος, άλλωστε ο Nick Lee υπήρξε μαθητής του Mike Flyntz. Οι συνθέσεις είναι σε εξαιρετικό επίπεδο και η απόδοση τους στο δίσκο αντάξια της ένδοξης ιστορίας του συγκροτήματος. Δεν θα μπω στη διαδικασία να συγκρίνω το παίξιμο του Mark Reale με του αντικαταστάτη του, αλλά θα πω ότι ο Mark αν μπορούσε να ακούσει το αποτέλεσμα θα έμενε ήσυχος για το συγκρότημα που ο ίδιος ίδρυσε.
Κλασσικό Heavy Metal στα πολύ καλά του και ένας δίσκος που αξίζει να αγοράσετε.

Βαθμολογία: 9,5/10