Σημαντικά Νέα

10 χρόνια πριν, ο Dimebag Darrell έχασε τη ζωή του


Τη Δευτέρα 8 Νοεμβρίου είναι η επέτειος των 10 ετών από τότε που ο Dimebag Darrell Abbott, κιθαρίστας των Pantera, έχασε τη ζωή του. O Abbott πυροβολήθηκε στη σκηνή κατά τη διάρκεια μιας συναυλίας των Damageplan το 2004, στο Alrosa Villa club απο ένα πρώην πεζοναύτη με το όνομα Nathan Gale. Ο Gale σκότωσε συνολικά τέσσερα άτομα πριν πέσει νεκρός από τα πυρά της αστυνομίας.

Φαίνεται ότι ο Gale είχε ως στόχο συγκεκριμένα τον Abbott και με δεδομένο το ιστορικό ψυχικής ασθένειας του, μάλλον πίστευε ότι ο Dimebag και ο αδερφός του Vinnie Paul ήταν η αιτία για τη διάλυση των Pantera το 2002. Η αστυνομία έκλεισε την υπόθεση το 2005 χωρίς να εντοπίσει κίνητρο του δράστη.

Ο Abbott και ο Paul είχαν σχηματίσει τους Pantera στα μέσα της δεκαετίας του 80 στο Texas. To συγκρότημα κυκλοφόρησε τέσσερις δίσκους ανεξάρτητα πριν το ντεμπούτο τους σε δισκογραφική εταιρία με το "Cowboys From Hell" του 1990. Το επόμενο album "Far Beyond Driven" του 1994 εμφανίστηκε στο Νο1 του Billboard 200.

Το συγκρότημα διαλύθηκε το 2002 μετά από την αποχώρηση του τραγουδιστή Philip Anselmo. Ο Dime και Vinnie, σχημάτισαν τους Damageplan που κυκλοφόρησαν τον πρώτο τους δίσκο "New Found Power" το 2004, όπου η δολοφονία του Dime τους βρήκε στην περιοδεία για την προώθηση του δίσκου.