Σημαντικά Νέα

AC/DC 'Rock or Bust' reviewTo 'Rock or Bust' είναι ο νέος δίσκος των παλαίμαχων AC/DC, ηχογραφημένος στα Warehouse Studio με παραγωγό τον Brendan O'Brien.

Τα κομμάτια του δίσκου είναι:
1.     "Rock or Bust"
2.     "Play Ball"
3.     "Rock the Blues Away"
4.     "Miss Adventure"
5.     "Dogs of War"
6.     "Got Some Rock & Roll Thunder"
7.     "Hard Times"
8.     "Baptism by Fire"
9.     "Rock the House"
10.     "Sweet Candy"
11.     "Emission Control"


Αυτή τη φορά έχουμε τον Stevie Young, ανηψιό των αδερφών Young, στις ρυθμικές κιθάρες ως αντικαταστάτη του Malcom Young που αποχώρησε οριστικά από τη μπάντα λόγω σοβαρής ασθένειας.

Πρόκειται για τον συντομότερο δίσκο των AC/DC με συνολική διάρκεια λιγότερο από 35 λεπτά. Αυτό του δίνει κάτι που έλειπε από την προηγούμενη κυκλοφορία τους "Black Ice" του 2008, σύντομα/εστιασμένα κομμάτια. Παρόλο που ο Malcom απουσιάζει από την ηχογράφηση του δίσκου ακούγοντας το αποτέλεσμα κάποιος καταλαβαίνει ότι είναι παρόν στις συνθέσεις, και τα 11 κομμάτια τον συμπεριλαμβάνουν στα credits. Ο Angus έχει συνθέσει τις μελωδίες απο προηγούμενες ιδέες που αυτός και ο Malcom είχαν.

Ο δίσκος δεν ξεφεύγει από τη δοκιμασμένη formula των AC/DC με τα αιχμηρά riffs και τους true Rock στίχους. Δεν πειράζει δεν χρειαζόμαστε πειραματισμούς, όχι από τους AC/DC. Κλασσικό, ατόφιο Rock όπως το έχουμε συνηθίσει δεκαετίες, δοσμένο με τον γνωστό τρόπο του συγκροτήματος. Ακόμα ένας δίσκος που ταιριάζει γάντι στην προηγούμενη δισκογραφία τους. Μπορεί να πλησιάζουν τα 60-70 τα μέλη του συγκροτήματος αλλά η συνταξιοδότηση δεν φαίνεται στον ορίζοντα με τέτοιας ποιότητας και πάθους απόδοση. O Brian Johnson μπορεί να το έχει κάνει εκατομμύρια φορές μέχρι σήμερα αλλά  αποδίδει σαν νεαρός στα φωνητικά. Ο Angus Young κάνει τη κιθάρα να τραγουδά όπως ξέρει καιρό τώρα και ο ανιψιός του στη ρυθμική έχει μπει στο πνεύμα day one. Οι στίχοι έχουν τη αναμενόμενη θεματολογία και αυτό που μετράει είναι η απόδοση. Υπάρχουν τραγούδια που νιώθουν εκτός τόπου στο δίσκο αλλά είναι λίγα, μιλάμε άλλωστε για AC/DC και η καλογυαλισμένοι δεν είναι το φόρτε τους. Συνολικά ο δίσκος έχει ροή, δεν χάνει χρόνο σε μακρόσυρτες συνθέσεις και αισθήματα.

Αν αυτός είναι ο τελευταίος δίσκος της καριέρας τους, τελειώνουν το ταξίδι με το κεφάλι ψηλά.

Σε μερικά πράγματα μπορεί κανείς να στηρίζεται: στη φορολογία του κράτους και στη Rock καρδιά των αδερφών Young.

Βαθμολογία: 9/10