Σημαντικά Νέα

Γυναικείες παρουσίες στο Rock/Metal μέρος 2ο

Συνεχίζουμε με το δεύτερο μέρος του αφιερώματος στις γυναικείες παρουσίες στο Rock/Metal (εδώ είναι το πρώτο μέρος).H Ελληνοαυστραλέζα Οριάνθη Παναγάρη είναι μια γνωστή μουσικός/κιθαρίστρια που έχει συνεργαστεί με τους Michael Jackson και τον Alice Cooper. Η ίδια έχει κυκλοφορήσει τρία δικά της album και έχει ανοίξει συναυλίες για τον Steve Vai. Ανάμεσα στις ασχολίες της είναι και η δημιουργία μουσικής για την τηλεόραση και για video games.Στην ομάδα των Dead Sara υπάρχουν δύο ταλαντούχες γυναίκες. Με ηγέτη τη τραγουδίστρια Emily Armstrong κυκλοφόρησαν το επώνυμο ντεπούτο τους το 2012. Η σκηνική παρουσία της Emily Armstrong χαρακτηρίζεται απο ζεστή φωνή και δυνατές κραυγές. Η κιθαρίστρια Siouxsie Medley συνδιάζει ομορφιά με ωμό ταλέντο, κάτι που μπορεί να διαπιστώσει οποιος τους έχει ακούσει live.

Mariqueen Maandig - How To Destroy Angels


Οι How To Destroy Angels είναι ενα project του Trent Reznor και της γυναίκας του Mariqueen Maandig.
Η απαλή φωνή της Mariqueen Maandig δίνει ενα αιθέριο ύφος στην μουσική των Reznor, Atticus Ross, και Rob Sheridan. Το συγκρότημα της How To Destroy Angels έχουν κυκλοφορήσει ενα πλήρες album και μερικά EP.H τραγουδίστρια των Ολλανδών Epica είναι μια mezzo-soprano θεά. Οι Epica σχηματίστηκαν το 2002 με συνφωνικές/κλασσικές επηρροές στο metal και με αρχική τραγουδίστρια την Helena Michaelsen. Με τη θέρμη της φωνής της Simons, οι Epica έχουν γίνει γνωστοί στο χώρο και έχουν κυκλοφορήσει πολλούς δίσκους. Η Simone έχει ένα παιδί με τον Oliver Palotai των Kamelot.

Emma Anzai - Sick Puppies


H μπασίστας Emma Anzai και η μπάντα της Sick Puppies έχουν κυκλοφορήσει τρείς δίσκους και έχουν μια επιτυχημένη καριέρα στο χώρο του Hard Rock απο το 1997 μέχρι σήμερα. Το κομμάτι τους "all the same" έγινε γνωστό όταν προμόταρε τη Free Hugs Campain στην Αυστραλία.Οι Καναδοί Kittie υπάρχουν απο το 1999, όταν η Morgan ήταν 17 ετών και η Mercedes 15. Στήν αρχή η οργή του έφηβου ήταν εμφανής επηρροή στο συγκρότημα, αλλα όσο τα χρόνια περνούσαν η ωριμότητα έδωσε τη θέση της στην οργή και η Morgan έδειξε περισσότερες στιχουργικές ικανότητες, καθώς η Mercedes γινόταν καλύτερη ως drummer.

Kat Kanz


H Kat Kanz είναι απο τις ποιό δυναμικές παρουσίες πίσω απο ενα μικρόφωνο. Το στύλ των φωνητικών της με τις κραυγές έφερε αναγνώριση στους Agoraphobic Nosebleed, τους Salome και τους Pig Destroyer. Η Kat μπορεί να φαίνεται άκακη, αλλα το ήρεμο παρουσιαστικό της παραπλανεί. Ο δυναμισμός που κρύβει φαίνεται πάνω στη σκηνή.Οι Skillet έχουν δυο αξιόλογες γυναίκες στις τάξεις τους. Η Korey Cooper παίζει ρυθμική κιθάρα και πλήκτρα ενω η Jen Ledger είναι στα τύμπανα. Η Korey είναι μέλος απο το 1999 και τα δεύτερα φωνητικά της έχουν δημιουργήσει μια αντίθεση με τα κύρια φωνητκά του John Cooper. Η συνταγή έδεσε οταν στα τύμπανα πήγε η Jen, τα φωνητικά της οποίας συμπληρώνουν με ωραίο τρόπο τους υπόλοιπους.H Carina είναι μια ευέλικτη καλλιτέχνης που η μουσική της ελίσσεται σε πολλά είδη. Ως τραγουδίστρια στους Puscifer μαζί με τον Maynard James Keenan έχει δείξει οτι η φωνή της είναι εξαιρετική. Είναι επίσης πολύ καλή στιχουργός και η κυκλοφορία της ‘Tigermending’ κρίνεται άκρως επιτυχημένη.

Kristen May - Flyleaf


Μπορεί η Kristen May να είναι γνωστή για τους Flyleaf, αλλα είναι στο χώρο της μουσικής πάνω απο μια δεκαετία. Ηπήρξε μέλος των Vedera για τρία album μέχρι που το γκρούπ διαλύθηκε. Η Kristen έχει μια υπέροχη φωνή και η ενέργεια που φέρνει στους Flyleaf είναι εκρηκτική.