Σημαντικά Νέα

Οι οπαδοί του Heavy Metal είναι πιστοί στο είδοςΣε μια έρευνα στα δεδομένα του spotify διαπιστώθηκε ότι οι οπαδοί του Heavy Metal είναι οι πιο πιστοί οπαδοί από όλα τα είδη της μουσικής.
Η υπηρεσία streaming μουσικής δημοσίευσε μια σειρά σχεδιαγραμμάτων που δείχνουν την ποικιλία στα μουσικά είδη ανά τον κόσμο. Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν η pop, folk, country και rock μουσική.

Ο Michael Friedman, κλινικός ψυχολόγος με ειδίκευση στην επιρροή των κοινωνικών σχέσεων στη ψυχική υγεία, σε ένα άρθρο του στο Psychology Today έγραφε για το heavy metal:

"τα άτομα που προτιμούν έντονη και επαναστατική μουσική όπως το Heavy Metal, έχουν τη τάση να εμπλέκονται σε κοινωνικό ακτιβισμό. Σύμφωνα με έρευνες οι οπαδοί και οι μουσικοί του heavy metal είναι προικισμένοι παρίες με αισθήματα χαμηλού αυτοσεβασμού που προκύπτει από τον κοινωνικό του αποκλεισμό. Στρέφονται στο metal για έμπνευση και στήριξη. Αυτός είναι πιθανώς ένας από τους λόγους για την αφοσίωση των οπαδών με το είδος αυτό. Οι pop μπάντες έρχονται και φεύγουν αλλά οι Metallica έχουν οπαδούς για μια ζωή".