Σημαντικά Νέα

Helloween - 'My God-Given Right' reviewTo 'My God-Given Right' είναι το δέκατο πέμπτο studio album των Γερμανών Power Metallers Helloween και σηματοδοτεί την πρώτη φορά που το συγκρότημα έχει ηχογραφήσει πέντε συνεχόμενους δίσκους με την ίδια σύνθεση.

Οι τίτλοι των κομματιών:
1. "Heroes"
2. "Battle's Won"
3. "My God-Given Right"
4. "Stay Crazy"
5. "Lost in America"
6. "Russian Roulé"
7. "The Swing of a Fallen World"
8. "Like Everybody Else"
9. "Creatures in Heaven"
10. "If God Loves Rock 'n' Roll"
11. "Living on the Edge"
12. "Claws"
13. "You, Still of War"  

Το συγκρότημα:
Andi Deris –Φωνητικά
Michael Weikath – Κιθάρες
Sascha Gerstner – Κιθάρες
Markus Grosskopf – Μπάσο
Daniel Löble – Τύμπανα

Ο δίσκος ξεκινά με το "Heroes" που σύμφωνα με το συγκρότημα αναφέρεται στους ήρωες της καθημερινότητας, φτωχούς ανθρώπους που παλεύουν να επιβιώσουν. Το κομμάτι είναι ένα τίμιο Helloween track με ικανοποιητικό ρυθμικό μέρος. Το "Battle's Won" αναφέρεται στους εμπόρους θανάτου (όπλων) και θυμίζει παλαιότερες εποχές των Helloween με τις κιθάρες εμπνευσμένες και τα φωνητικά να στέκονται στο ύψος των περιστάσεων. Το "My God-Given Right" υπερασπίζεται το δικαίωμα του καθενός στην ελευθερία, και είναι ένα συμπαθητικό μουσικά κομμάτι με ωραία σημεία που δεν μείνει στην ιστορία του συγκροτήματος αλλά δουλεύει στο πλαίσιο του δίσκου. Το "Stay Crazy" αναφέρεται στη ζωή της μπάντας τα τελευταία 30 χρόνια και πως τους βλέπουν από έξω. Είναι ένα πιασάρικο rock κομμάτι που έχει κέφι και συνοχή. Το "Lost in America" αναφέρεται σε ένα πραγματικό περιστατικό που "χάθηκαν" με μια λανθασμένη πτήση σε μια Αμερικανική περιοδεία. Έχει ωραίες κιθάρες και ζυγισμένα φωνητικά με τον Deris να αποδίδει ικανοποιητικά, συνολικά με προβλέψιμη δομή για το είδος. Το "Russian Roulé" είναι εν λογοπαίγνιο με τις λέξεις "Russian roulette" και "rock and roll". Αναφέρεται στην κατάσταση του να έχεις τελειώσει τοπ σχολείο και να μην ξέρεις τι να κάνεις με τη ζωή σου. Rock'n'Roll ρυθμός και κέφια από το συγκρότημα στο κομμάτι έχουν το πρώτο λόγο. Το "The Swing of a Fallen World" σύμφωνα με τον Deris είναι το πιο "σκοτεινό" κομμάτι του δίσκου με απόηχους Black Sabbath. Οι ταχύτητες πέφτουν και η διάθεση είναι βαριά με την ενορχήστρωση να διαφέρει από τα υπόλοιπα κομμάτια, εν τέλει το κομμάτι δεν καταφέρνει να πείσει για τις προθέσεις του. Το "Like Everybody Else" αναφέρεται στα γρανάζια το συστήματος και την πίεση για εμπλοκή σε αυτά που δέχεται κάποιος. O Deris αποτυγχάνει να αποδώσει το πνεύμα των στίχων και το κομμάτι το ίδιο είναι από τα αδύναμα του δίσκου. Το "Creatures in Heaven" αναρωτιέται αν υπάρχει ο παράδεισος και τι πλάσματα υπάρχουν εκεί. Παλιομοδίτικη εισαγωγή και ρυθμός με κλισέ εκφράσεις και τμήματα που έχουμε ξαναδεί. Το "If God Loves Rock 'n' Roll" είναι επηρεασμένο από τους Kiss και έχει δυναμικό ρυθμό, είναι όμως επιφανειακό χωρίς πολλή ουσία. Το "Living on the Edge" αναφέρεται σε ένα αγόρι που χάνει την επαφή του με την κοινωνία και γίνεται κακοποιός. Πρόκειται για ένα από τα καλύτερα του δίσκου με σωστή παραγωγή και δεμένο συγκρότημα. Το "Claws" με τις επιρροές από Led Zeppelin και Heart είναι ένας χείμαρρος με το συγκρότημα στα καλύτερα του. To τελευταίο κομμάτι "You, Still of War" αφηγείται την ιστορία του πως μια πυρηνική βόμβα είναι ο μοναδικός επιζών ενός πολέμου. Είναι ένα βαρύ στιχουργικά κομμάτι που δεν βοηθείται από την ερμηνεία του Deris.

Ο δίσκος αυτός, που συμπίπτει με τα 30 χρόνια του συγκροτήματος, είναι συνολικά μια τίμια κυκλοφορία των παλαίμαχων Helloween και στέκεται στο ύψος των περιστάσεων, χωρίς βέβαια να μείνει στην ιστορία. Οι κιθάρες δεν έχουν χάσει τον δυναμισμό τους και τις περισσότερες φορές είναι ζυγισμένες και προσθέτουν στην αφήγηση. Ο τραγουδιστής αποδεικνύεται άξιος να αποδώσει τις συνθέσεις, ίσως όχι για να τις απογειώσει αλλά σίγουρα η συνεισφορά του είναι υπαρκτή. Τύμπανα και μπάσο στέκονται πίσω από την καλή παραγωγή και το αποτέλεσμα είναι ικανό.

Είναι σχεδόν κατόρθωμα μετά από τόσες δεκαετίες και αλλαγές σύνθεσης το συγκρότημα να παράγει αξιοπρόσεκτες κυκλοφορίες. Από τις καλές κυκλοφορίες του καλοκαιριού.

Βαθμολογία: 8,5/10