Σημαντικά Νέα

Chris Cornell - 'Higher Truth' reviewTo 'Higher Truth' είναι η τέταρτη προσωπική δισκογραφική απόπειρα του Chris Cornell.

Η λίστα των τραγουδιών:
1. "Nearly Forgot My Broken Heart"
2. "Dead Wishes"
3. "Worried Moon"
4. "Before We Disappear"
5. "Through the Window"
6. "Josephine"
7. "Murderer of Blue Skies"
8. "Higher Truth"
9. "Let Your Eyes Wander"
10. "Only These Words"
11. "Circling"
12. "Our Time in the Universe"  

Το "Nearly Forgot My Broken Heart", που είναι και το single του δίσκου, είναι τόσο απλοϊκό στην σύνθεση του που δεν προκαλεί τον ακροατή σε αναζητήσεις. Το "Dead Wishes" επιτρέπει στον Cornell να δείξει τις ικανότητες του ως τραγουδιστής, βελτιώνοντας τους κατώτερους στίχους με την συναισθηματική ερμηνεία του. Το "Worried Moon" χάνει τον βηματισμό του με ανομοιογενή σημεία και με την παραγωγή να μην τα καταφέρνει. Το "Before We Disappear" βρίσκει τον Cornell να μιλά για το πέρασμα του χρόνου, με την ερμηνεία του να έχει ελαφρώς μελό χροιά και την ακουστική κιθάρα να συνοδεύει σωστά. Το "Through the Window" αναφέρεται σε χαμένες ευκαιρίες και τη θλίψη που αυτό συνοδεύει, αλλά μέσα από τη φωνή του τραγουδιστή ξεχειλίζει αξιοπρέπεια. Το "Josephine" κλασσική μπαλάντα που ξεχωρίζει αποκλειστικά από την ερμηνεία των φωνητικών και όχι από τους στίχους. Το "Murderer of Blue Skies" μολονότι έχει ενδιαφέροντα τμήματα, ως σύνολο αποτυγχάνει λόγω κοινότοπων θεμάτων. Το "Higher Truth" είναι από τα χειρότερα του δίσκου και αποτυγχάνει στα περισσότερα σημεία. Το "Let Your Eyes Wander" είναι δυστυχώς ένα ακόμη ανούσιο κομμάτι που δεν προσθέτει στο δίσκο. Το "Only These Words" είναι εξαιρετικό και από τα καλύτερα που έχει να προσφέρει αυτή η κυκλοφορία, εμφανώς προσωπικό για τον ερμηνευτή. Το "Circling" έχει blues επιρροές και είναι ένα ενδιαφέρον κομμάτι με τον τραγουδιστή να διατηρεί ισορροπίες και την κιθάρα να αναδεικνύει το πνεύμα των στίχων. Το "Our Time in the Universe" σπάει την ακουστική αισθητική των προηγούμενων κομματιών με εμφανείς Rock καταβολές και ανεβασμένες ταχύτητες και ωραία ενορχήστρωση.

Αυτός ο δίσκος βρίσκει τον Cornell να έχει ήρεμες ακουστικές διαθέσεις, σε αντίθεση με τις απόπειρες πειραματισμού των προηγούμενων κυκλοφοριών. Οι στίχοι είναι κατώτεροι των περιστάσεων αφήνοντας τον τραγουδιστή να επωμιστεί το βάρος της μετάδοσης συναισθημάτων με την ερμηνεία του. Η ικανότητα του Cornell να κινείται από τον δυναμισμό των προηγούμενων κυκλοφοριών του στις συναισθηματικές νόρμες αυτού του δίσκου είναι αξιοσημείωτη. Η κυκλοφορία αυτή είναι σε πολλά σημεία αδύναμη να φέρει το ειδικό βάρος του ταλέντου του πρώην τραγουδιστή των Soundgarden αλλά είναι στο σωστό δρόμο και πρέπει να αποτελέσει τη βάση για μελλοντικές του προσωπικές κυκλοφορίες.

Βαθμολογία: 7/10