Σημαντικά Νέα

Slayer - 'Repentless' reviewTo 'Repentless' είναι το ενδέκατο album των Slayer και το πρώτο στο οποίο συμμετέχει ο νέος κιθαρίστας Gary Holt των Exodus μετά τον θάνατο του Jeff Hanneman , όπως επίσης αυτό που σηματοδοτεί την επιστροφή του Paul Bostaph στα τύμπανα.

Τα κομμάτια που περιέχει ο δίσκος:
1. "Delusions of Saviour" 
2. "Repentless"  
3. "Take Control" 
4. "Vices" 
5. "Cast the First Stone" 
6. "When the Stillness Comes" 
7. "Chasing Death"
8. "Implode"  
9. "Piano Wire" 
10. "Atrocity Vendor"
11. "You Against You" 
12. "Pride in Prejudice"  

Μετά το instrumental "Delusions of Saviour" που θυμίζει "South of Heaven" ο δίσκος συνεχίζει στο ομώνυμο κομμάτι "Repentless" που δίνει ταχύτητα, φρενήρη φωνητικά και ανεξέλεγκτες κιθάρες. Το "Take Control" συνεχίζει τις γρήγορες κιθάρες με τη συνέχεια του album να είναι ως επί το πλείστον midtempo, τυπικών Slayer ρυθμών. Το "Implode"  αυξάνει πάλι τις ταχύτητες που συνεχίζουν την εσωστρέφεια με το "Piano Wire" σύνθεσης Hanneman. "Atrocity Vendor", "You Against You" και "Pride in Prejudice" έχουν ωμή ενέργεια και στίχους που δεν απαιτούν πολύ σκέψη.Ο Gary Holt ως αντικαταστάτης του Hanneman είναι πιο κοντά στο ύφος του Kerry King και φέρνει περισσότερα Thrash στοιχεία στο αποτέλεσμα. Κύριος συνθέτης στο δίσκο είναι ο King, o οποίος δεν είναι τόσο ευφάνταστος όσο ήταν ο Hanneman, αλλά η δουλειά που έκανε είναι παραπάνω από αποδεκτή, με γρήγορο tempo, δυναμικά riffs και επιθετικότητα. Η συμμετοχή του Bostaph είναι γρανίτης, είναι γρήγορος και τεχνικός. Ο Araya αποδίδει ικανοποιητικά στα φωνητικά, χαρακτηριστικά στεγνά με τυπικές ευθείς κραυγές.

Το 'Repentless' είναι παλαιομοδίτικο και προβλεπόμενο ως κυκλοφορία από μια μπάντα που έχει στόχο να συνεχίσει, κάτι που θα εκτιμήσουν οι οπαδοί τους. Δεν υπάρχουν πειραματισμοί και νεωτερισμοί εδώ, ο δίσκος είναι εστιασμένος και αιχμηρός, αποδεικνύοντας ότι το συγκρότημα ακόμα και με μισά τα αρχικά μέλη είναι πιστό στον ήχο του. Δεν θα μείνει κλασσικός στην δισκογραφία τους αλλά η ενέργεια του είναι αξιομνημόνευτη.

Βαθμολογία: 8/10