Σημαντικά Νέα

Ο Yngwie Malmsteen για το συναίσθημα στη μουσική


Σε μια συνέντευξη με ένα Αυστραλέζικο site ο Yngwie Malmsteen ρωτήθηκε αν αυτό που συγκινεί τους οπαδούς του είναι οι τεχνικές του δυνατότητες ή οι συναισθηματικές πλευρές της μουσική του.

Απαντώντας είπε:΅
"Πολλοί το παρεξηγούν αυτό, αλλά όταν έχεις τις απαιτούμενες τεχνικές ικανότητες σε ένα μουσικό όργανο μπορείς να εκφραστείς συναισθηματικά πολύ πιο αποτελεσματικά. Με άλλα λόγια, όταν έχεις τη γνώση των κλιμάκων, ξέρεις πως θα έπρεπε να είναι το vibrato και πως να εκφράσεις μια νότα... αυτό έρχεται με πολλή γνώση και τεχνική για το όργανο.
Πολλοί άνθρωποι δεν το περιμένουν αυτό επειδή χρησιμοποιώ τεχνική, αλλά έτσι μπορείς να εκφράσεις σωστά το συναίσθημα. Έτσι όταν έχεις ένα feeling και το παίζεις σε ένα ρυθμό, τότε αυτό είναι μόνο για εσένα και κανείς άλλος δεν μπορεί να το καταλάβει. Ενώ αν έχεις την ικανότητα να χειριστείς σωστά ένα μουσικό όργανο, τα συναισθήματα σου είναι πολύ πιο δυνατά και σαφή. Η ικανότητα σου θα φροντίσει την έκφραση του συναισθήματος της μουσικής. Είναι το ίδιο με τον Ernest Hemingway, ή τον οποιοδήποτε που προσπαθεί να εκφραστεί: η μορφή της τέχνης πρέπει να είναι ικανή."