Σημαντικά Νέα

Operation: Mindcrime - 'The Key' reviewΤο συγκρότημα που προέκυψε από το 'διαζύγιο' του Geoff Tate με τους Queensrÿche έχει τον τίτλο Operation: Mindcrime και το ντεμπούτο του είναι το album 'The Key', όντας το πρώτο σε μια προγραμματισμένη τριλογία.

Τα κομμάτια που περιλαμβάνει ο δίσκος:
1. "Choices" 
2. "Burn"  
3. "Re-Inventing the Future"  
4. "Ready to Fly"  
5. "Discussions in a Smoke Filled Room"  
6. "Life or Death?" (feat. Mark Daly of The Voodoos)
7. "The Stranger" 
8. "Hearing Voices"  
9. "On Queue"  
10. "An Ambush of Sadness"  
11. "Kicking in the Door" 
12. "The Fall"  

Συμμετέχουν στο δίσκο:
Geoff Tate - Φωνητικά
Kelly Gray - Κιθάρες
Randy Gane - Πλήκτρα
John Moyer - Μπάσο
Simon Wright - Τύμπανα
Brian Tichy - Τύμπανα
Scott Moughton - Κιθάρες
Mark Daly - Φωνητικά στο "Life or Death?"
David Ellefson - Μπάσο

Μετά το πρόσφατο δράμα με τους Queensrÿche και τον Geoff Tate με αγωγές και αλληλοκατηγορίες, η μουσική κληρονομιά του Tate αμαυρώθηκε. Αποτέλεσμα αυτού είναι ο σχηματισμός δυο συγκροτημάτων με τον Tate να έχει δώσει τον τίτλο στο δικό του Operation: Mindcrime. Το 'The Key' είναι η πρώτη δισκογραφική απόπειρα του και το πρώτο μέρος μιας μελλοντικής τριλογίας που πραγματεύεται με το ρόλο της τεχνολογίας στη ζωή μας και τις παγίδες που αυτό κρύβει.Εν συντομία, ο δίσκος είναι βαρετός, ανομοιογενής και ανέμπνευστος. Το μουσικό αποτέλεσμα είναι μια συνέχεια της παλιάς μπάντας του Tate και της προσωπικής του καριέρας. Μερικά κομμάτια έχουν την αίσθηση των Queensrÿche εποχής Empire, αλλά αυτό είναι η εξαίρεση και όχι ο κανόνας. Η πλειοψηφία είναι επίπεδα, βαρετά κομμάτια χωρίς ιδιαίτερη μουσική έμπνευση και δυσνόητους στίχους. Ο πλουραλισμός των μουσικών που συμμετέχουν στο δίσκο αποτυγχάνει να προσθέσει κάτι ουσιαστικό στο αποτέλεσμα. Τα μουσικά μέρη είναι στα περισσότερα σημεία σε αυτόματο πιλότο, με τον Tate να προσπαθεί στα φωνητικά να ενσωματώσει μοντέρνα στοιχεία χωρίς επιτυχία.

Θα περίμενε κανείς ο ανταγωνισμός με το παλιό του συγκρότημα να λειτουργήσει καταλυτικά στη μουσική προσπάθεια του 'The Key', αλλά αντί για αυτό έγινε κάτι που φοβόμουν, τεχνητή προσπάθεια για κλασσικό Queensrÿche ήχο χωρίς ουσιαστικό  υπόβαθρο και μια μίξη των τελευταίων κυκλοφοριών του Tate σε ένα. Μέχρι αυτή η εκδοχή να λειτουργήσει, μείνετε μακριά.

βαθμολογία: 4/10