Σημαντικά Νέα

27 Νεκροί και 180 τραυματίες σε συναυλία στο Βουκουρέστι27 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 180 τραυματίστηκαν την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου σε συναυλία των Goodbye To Gravity στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας. Το περιστατικό συνέβη στο χώρο συναυλιών/club Colectiv που στεγάζεται σε πρώην εργοστάσιο και είχε μόνο μια έξοδο. Η συναυλία είχε διοργανωθεί με αφορμή την κυκλοφορία του νέου δίσκου του συγκροτήματος "Mantras Of War" και 400 άτομα βρίσκονταν στο κοινό που παρακολουθούσε.


Mărturia unui chirurg de la Spitalul Universitar: „Am simţit că văd iadul pe pământ” - http://bit.ly/1kjGvAC
Posted by Digi24 on Κυριακή, 1 Νοεμβρίου 2015

Σύμφωνα με πληροφορίες τα πυροτεχνήματα που χρησιμοποίησε το συγκρότημα στη συναυλία έβαλαν φωτιά σε κολώνες και ταβάνι που ήταν επενδυμένα με ένα είδος αφρολέξ για λόγους ακουστικής. Άνθρωποι λιποθυμούσαν από τον καπνό και ποδοπατήθηκαν πάνω στον πανικό που ακολούθησε καθώς όλοι έτρεξαν στη μία στενή έξοδο. Ανάμεσα στα θύματα είναι και οι δύο κιθαρίστες του συγκροτήματος Vlad Telea και Mihai Alexandru. Η Ρουμανία κήρυξε τρεις μέρες εθνικού πένθους για τα θύματα.

Update: Ο αριθμός των νεκρών ανέβηκε στους 45, μέσα στους οποίους προστέθηκε και ο Bogdan Lavinius, ο drummer του συγκροτήματος. Υπέστη καρδιακή προσβολή εν πτήση προς νοσοκομείο της Ελβετίας. Οι υπόλοιποι που βρίσκονται σε νοσοκομεία είναι 95 από τους οποίους 36 σε κρίσιμη κατάσταση. Υπό το βάρος των εξελίξεων ο πρωθυπουργός της Ρουμανίας Ponta Victo παραιτήθηκε.