Σημαντικά Νέα

Bruce Dickinson: 'To metal δεν είναι ταξικό ζήτημα'Ο frontman των Iron Maiden, o τραγουδιστής Bruce Dickinson, σε μια συνέντευξη στα πλαίσια προώθησης του νέου του βιβλίου "What Does This Button Do?" μίλησε στους The Irish Times.

Όταν ο δημοσιογράφος έκανε τη παρατήρηση ότι τα οικοτροφεία θεωρούνται στο Ηνωμένο Βασίλειο ένα προνόμιο της μεσαίας τάξης, ενώ το Heavy Metal είναι παραδοσιακά ένα είδος με απήχηση στην εργατική τάξη, απάντησε:

"Δεν είμαι σίγουρος ότι αυτό ισχύει. Δεν είμαι σίγουρος ότι μπορείς να ταυτίσεις ένα είδος μουσικής με μια κοινωνική τάξη. Θα μπορούσε να φανταστεί κανείς ότι το Punk είναι ταγμένο στην εργατική τάξη αλλά στην πραγματικότητα υπήρξαν πολλά άτομα διαφορετικής τάξης στους κόλπους του συγκεκριμένου είδους. Στην κορυφή των συγκροτημάτων του Punk υπήρχαν αρκετοί μεσαίας τάξης και άρχουσας τάξης αναρχικοί.
Δεν είμαι αυτός που θα ξεκινήσει ένα πόλεμο τάξεων, κάτι τέτοιο θα προσπαθούσα να το αποφύγω πάσι θυσία γιατί δεν πιστεύω σε αυτό. Οι άνθρωποι είναι απλώς άνθρωποι, το από που έρχονται και η ιστορία τους είναι διαφορετικά και ποικίλα. Το χρήμα δεν θα έπρεπε να παίζει ρόλο σε αυτό εκτός και αν αυτοί το θέλουν."

Η αυτοβιογραφία του Dickinson "What Does This Button Do?" βρίσκεται επί του παρόντος στο top 10 των New York Times bestsellers και είναι διαθέσιμη από τον Οκτώβριο για αγορά.